Studenområdet Delphi. Arkivbild.
Foto: Anton Holmqust/Wikipedia
Studenområdet Delphi. Arkivbild.

Studenter riskerar vräkning efter vild fest

Publicerad:
Uppdaterad:
Studenområdet Delphi. Arkivbild.
Foto: Anton Holmqust/Wikipedia
Studenområdet Delphi. Arkivbild.

NYHETER

Det var i mitten av november som två studenter arrangerade en vild jättefest i studentområdet Delphi nära universitetet i Lund. Uppemot 1 800 personer var inbjudna och 750 tackade ja, rapporterar studenttidningen Lundagård.

Fastighetsägaren AF Bostäder har nu begärt att hyresavtalet upphävs för två studenter som varit med och arrangerat festen, vilket skulle innebära att de vräks.

Gästerna ägnade sig förutom traditionellt festande även åt skadegörelse. Man skruvade bort flera brandlarm, slog sönder rökdetektorer och en sirén och tryckte också på larmet till vaktbolaget Securitas minst nio gånger, visar handlingar hos Hyresnämnden.

Klagomål finns också på sönderslagna fönster, förstörda fönsterbrädor och nedskräpning.

Enligt personalen från Securitas spred sig det vilda partajandet till nästan varenda byggnad på området under natten. Väktare som skickades till platsen rapporterade att man hittat 150–200 festdeltagare på plats.

Förutom fastighetsägarens klagomål på skadegörelse och att festen som sådan varit en säkerhetsrisk finns klagomål även från boende studenter, som inte uppskattat den höga musiken i korridoren.

Varken fastighetsägaren eller de två berörda studenterna vill kommentera saken ytterligare.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE