Dalai lama har fått en dos vaccin

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Dala lama får en dos vaccin på ett sjukhus i Dharmsala, Indien.
Foto: Office of the His Holiness the Dalai Lama/AP/TT
Dala lama får en dos vaccin på ett sjukhus i Dharmsala, Indien.

NYHETER

Dalai lama har låtit vaccinera sig mot covid-19. Den tibetanske andlige ledaren fick en första dos av Astra Zenecas vaccin på ett sjukhus i Dharamsala i norra Indien.

Dalai lama avböjde att få sprutan hemma i sin bostad i Dharamsala utan ville själv besöka sjukhuset och låta sig fotograferas när han fick vaccinet, och därmed göra sitt första offentliga framträdande på mer än ett år.

– Jag tog (vaccinet) för att jag vill visa att fler kan ha modet att få en injektion, säger 85-åringen i en video upplagd på Youtube.

– Den här sprutan är väldigt, väldigt hjälpsam för att förebygga allvarliga problem.

Indien började vaccinera sina över 1,3 miljarder invånare i mitten av januari. Enligt Times of India har hittills 18 miljoner doser delats ut, men vaccineringen har mötts av viss skepsis i vissa delstater och för att få fler att ta vaccinet har även premiärminister Narendra Modi i veckan låtit sig fotograferas när han fick en spruta.

Under lördagen registrerades nära 19 000 nya smittade i Indien, den högsta dagliga siffran sedan tidigt i januari. Sammanlagt har drygt 11 miljoner indier konstaterats smittade och nära 158 000 avlidit sedan de insjuknat i covid-19.

Publicerad: