Storbrand på gård i Vingåker

Uppdaterad 2021-09-05 | Publicerad 2021-09-04

En brand spred sig till flera byggnader på en gård i Vingåker under lördagen.

Helikoptrar kallades in för att vattenbomba bränderna och flera personer fick evakueras.

På söndagsmorgonen var den omfattande branden släckt.

Vid 15.30-tiden fick polisen larm om en fullt utvecklad brand i en stenladugård från 1800-talet. Branden spred sig till flera kringliggande byggnader, bland annat bostadshus, enligt polisens uppgifter.

Först sex timmar senare, vid 21.30, var branden under kontroll. Sex personer och två fordon kommer att vara kvar under natten för att bevaka.

”Bekymmer med åskådare”

– Det har blivit markbrand vilket gjort att det spridit sig till flera byggnader. Vi har fått evakuera lite människor. Det är ganska rörigt på platsen och vi har lite bekymmer med åskådare som kommer för nära, sa polisens vakthavande befäl Lars-Göran Nilseryd under eftermiddagen.

Räddningsstyrkor från flera stationer ryckte ut för att bekämpa branden. Vid 16.30-tiden. var fyra enheter på plats, enligt polisen.

Det finns inga uppgifter om skadade personer. Enligt tidigs uppgifter ska det inte ha funnits några djur i ladugården där branden först uppstod.

– Vi får se vart det här tar vägen, det är en väldigt omfattande brand. Men väderförhållandena är gynnsamma, så det blåser inte in in mot Vingåker, säger Lars-Göran Nilseryd.

Helikoptrar inkallade

Vid 17.10 var sju stationer och 25 personer på plats för att bekämpa branden.

Två helikoptrar från MSB fick kallas in för att hjälpa till att släcka branden på ett stort sädesfält som lågorna spridit sig till.

Strax före 19 brann det fortfarande kraftigt i en byggnad. Helikoptrar har vattenbombat branden med gott resultat, uppger räddningstjänsten.

På söndagsmorgonen meddelade SOS Alarm hade branden var helt släckt och samtliga enheter från räddningstjänsten hade lämnat.

Följ ämnen i artikeln