Källarmamman ihop med sin livvakt

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-31

Då slutade hon gå i terapi

Källarmamman Elisabeth Fritzl, 44, har hittat kärleken.

Hon har flyttat ihop med sin livvakt, uppger österrikiska tidningar.

Elisabeth Fritzl.

Strax efter att familjen lämnat kliniken där Elisabeth Fritzl och barnen bodde efter att ha befriats från källaren, köpte hon ett hus i en liten by i Österrike.

Nu skriver österrikiska tidningar att hon även blivit sambo. Mannen i hennes liv är en av livvakterna från säkerhetsföretaget A.S. T Security som skyddade familjen.

Romansen ska ha startat kort tid efter att incestpappan Jozef Fritzl fängslades i april i fjol.

Mannen som pekas ut som Elisabeth Fritzls nya kärlek heter Thomas W. och uppges vara flera år yngre än hon, skriver österrikiska tidningen Österreich.

"Han var alltid med"

Hans kollegor berättade att de tidigt kunde märka att de hade en speciell relation.

När Elisabeth och barnen skulle ut på sina hemliga utflykter var han alltid med. Han följde med även vid familjens första besök på McDonalds.

– Alla kunde se att det var något på gång där, säger en av Thomas W.:s kollegor, till tidningen Österreich. I fjol avslutade säkerhetsföretaget sitt uppdrag, som gick ut på att skydda källarfamiljen dygnet runt.

Efter att Elisabeth och livvakten blev ett par, slutade hon med sina dagliga terapisamtal, skriver norska Dagbladet. Under vintern skaffade hon körkort och köpte en bil.

Hon har dessutom blonderat sitt gråsprända hår, enligt Österreich.

24 år i källaren

I mars i år förklarades skräckpappan Josef Fritzl skyldig till mord, våldtäkt, olaga frihetsberövande, slaveri, olaga hot och incest och dömdes till livstids fängelse.

Det var i augusti 1984 som Fritzl drogade sin artonåriga dottern Elisabeth och förde ner henne i källaren, som kom att bli hennes fängelse i 24 år. Han kontaktade sedan polisen och berättade han att dottern flytt hemifrån.

Den mörka hemligheten uppdagades i april i fjol när den 19-åriga dottern som Josef Fritzl hade med sin dotter Elisabeth hamnade i koma och behövde uppsöka sjukhus.

Några dagar efter det häktades han och erkände incestförhållande med dottern, som resulterat i att hon födde sju barn, varav ett dog. Tre av Elisabeths sex överlevande barn tvingades också leva inlåsta tillsammans med sin mamma – helt isolerade från omvärlden.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln