Jordbävning i Indonesien – över 250 döda

Uppdaterad 2022-11-22 | Publicerad 2022-11-21

En allvarlig jordbävning har drabbat den indonesiska ön Java.

Epicentret låg sydöst om huvudstaden Jakarta.

Minst 252 människor har dött och hundratals skadats.

En jordbävning som mätte 5,6 på richterskalan drabbade regionen Cianjur på den indonesiska ön Java klockan 13.21 lokal tid, 07.21 svensk tid. Skalvet skedde på tio kilometers djup enligt United States Geological Survey (USGS).

Enligt nyhetsbyrån AP är dödssiffran uppe på minst 252 personer och hundratals är skadade. Dödssiffran förväntas stiga.

Det är fortfarande många invånare fångade på olycksplatserna, vi förutsätter att skadade och döda offer kommer forrtsätta öka över tid, sa västra Javas guvenör Ridwan Kamil till CNN

Enligt Herman Suherman, administrationschef i Cianjur-distriktet ska 40 av de omkomna vara barn som krossats under byggnader som kollapsat, skriver VG.

Området som drabbades av jordbävningen är känsligt för jordskred, är tättbebyggt och har många hus av dålig kvalitet vilket gjort att de drabbats extra hårt av jordbävningen, skriver BBC.

På grund av det stora antalet skadade har myndigheter varit tvugna att bygga nödsjukhus i tält för att ta hand om alla som behöver vård, rapporterar den indonesiska TV-kanalen Metro TV-news.

Utrikesdepartementet har inga uppgifter som skadade eller omkomna svenskar, säger Hedda Eriksson, presskommunikatör på UD.

Följ ämnen i artikeln