SAS: "Vi har fått boka om 750 passagerare"

Daniel Kihlström/TT

Publicerad 2020-02-05

Säkerhetspersonalen på Kastrup gick ut i en tre timmar lång strejk under onsdagsmorgonen och det blev långa köer till säkerhetskontrollen.

Tusentals flygresenärer drabbades när säkerhetspersonalen på Kastrup gick ut i en tre timmar lång strejk.

– Vi har fått boka om 750 passagerare, säger Freja Annamatz, presschef på SAS.

Strejken bröt ut vid 07.30-tiden på morgonen och tusentals resenärer fastnade i långa köer till säkerhetskontrollen på Köpenhamns flygplats Kastrup.

Efter drygt tre timmar var säkerhetspersonalen tillbaka i arbete igen, men runt 30 avgångar drabbades av förseningar, uppger presstjänsten på Kastrup till TT.

Hur många resenärer som drabbades av missade flyg eller ombokningar kan inte flygplatsen uppge, men SAS tvingades boka om 750 av sina passagerare till andra avgångar.

– Det var en del passagerare som inte hann med sina avgångar. Det har varit lite försenat, men i stort sett har man lyckats hålla avgångarna hyfsat, säger Freja Annamatz, presschef på SAS i Sverige.

Vakt- och säkerhetspersonalens fackförening uppger att strejken berodde på att tolv anställda ska ha blivit uppsagda på ett enligt fackföreningen felaktigt sätt.

– Man har valt att säga upp tolv medarbetare med 20–30 års tjänstgöringstid och med få år kvar på arbetsmarknaden för att istället anställa nya medarbetare, säger Ulla Thygesen, facklig sekreterare, till den danska nyhetsbyrån Ritzau.

Följ ämnen i artikeln