Örebro slog rekord – igen

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Kanske inte riktigt dags för solparasoll – men ovanligt varmt för årstiden var det ändå lite här och var på onsdagen. Arkivbild.
Foto: Jae C. Hong
Kanske inte riktigt dags för solparasoll – men ovanligt varmt för årstiden var det ändå lite här och var på onsdagen. Arkivbild.

Örebro är hett. Ovanligt hett för att vara i januari. För andra gången på en vecka slog staden på onsdagen värmerekord för månaden, nu med temperaturen 11,2 grader.

Allra varmast för dagen i Sverige var det dock i Oskarshamn som enligt SMHI drog till med 12,1 grader, nytt rekord för staden och månaden.

Harstena i Östergötlands skärgård var en annan rekordslagare med 11,8 grader. Det var också varmt på flera andra ställen i Östergötland; Norrköping hade 11,6 grader men den noteringen var inte något nytt januarirekord. Gladhammar i norra Småland hade 12,0 grader och hamnade med den noteringen på andra plats i landet. Men inte heller där slogs det gamla rekordet.

Och det är tveksamt om det blir några fler toppnoteringar för januari under detta år. Enligt SMHI kommer nu svalare luft in över landet och i vädertjänstens tiodagarsprognos spås sjunkande temperaturer för i stort sett i hela landet.

Rättad: I en tidigare version angavs Gladhammar ligga i fel landskap.

PODD Experten: Kommer få oförutsägbara konsekvenser
 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE