Trump om koppleri-misstänkta Maxwell: ”Önskar henne bara väl”

Av: Sophie Stigfur

Publicerad:
Uppdaterad:

Ghislaine Maxwell misstänks ha värvat minderåriga flickor till Jeffrey Epsteins pedofilpyramid i flera år.

När Donald Trump nu uttalat sig om Maxwell vid en presskonferens var det fler än en som höjde på ögonbrynen.

– Jag önskar henne bara väl, uppriktigt sagt, sa presidenten.

Tror du att Ghislaine Maxwell kommer att ange fler män i maktpositioner? Den frågan ställdes till Donald Trump under en presskonferens om coronaläget i USA i Vita huset under tisdagen.

Presidenten svarar först att han inte följt fallet så mycket.

– Men jag önskar henne bara väl, uppriktigt sagt. Jag har träffat henne många gånger de senaste åren, särskilt då jag bodde i Palm Beach, och jag tror att de (Maxwell och Epstein) också bodde i Palm Beach. Jag önskar henne väl vad det än är, säger Trump och fortsätter:

– Jag känner inte till situationen med prins Andrew, jag vet helt enkelt inte, jag är inte medveten om det.

Donald och Melania Trump tillsammans med Jeffrey Epstein och Ghislaine Maxwell.
Donald och Melania Trump tillsammans med Jeffrey Epstein och Ghislaine Maxwell.

Donald Trump är inte den enda mannen i maktposition som haft samröre med Jeffrey Epstein och Ghislaine Maxwell. Förutom prins Andrew, som fångats på bild på Epsteins ö i Karibien där mängder av våldtäkter ska ha begåtts, sällar sig även den före detta presidenten Bill Clinton till skaran som festat med Epstein vid upprepade tillfällen.

Prins Andrew har anklagats för tre våldtäkter av Virginia Roberts, 17 år gammal då övergreppen ska ha begåtts. Något som blev vida omtalat när en ymnigt svettandes prins Andrew nekade till anklagelserna i en intervju med BBC.

Fler avslöjanden kan vänta

Även miljardären Glenn Dubin och Victoria’s Secrets ägare Leslie Wexner har anklagats för övergrepp kopplade till Epsteins pedofilhärva.

Än så länge har ingen av de kända männen fällts för övergrepp på de minderåriga flickor som Epstein och Maxwell tillhandahöll.

Men sedan Maxwell gripits spekuleras det kring vilka nya uppgifter och avslöjanden som kan vänta. I Jeffreys enorma lyxkomplex fanns kameror överallt. Många övergrepp filmades – filmer som Maxwell kan ha tillgång till.

Mångmiljardären Jeffrey Epstein, tidigare dömd för sexbrott mot minderåriga, satt häktad i väntan på rättegång för tiotals våldtäkter och trafficking, när han hittades död i sin cell i augusti 2019.

Ghislaine Maxwell och Jeffrey Epstein.

Hans partner, 58-åriga societetskvinnan Ghislaine Maxwell, hade gömt sig i ett år innan hon greps av FBI den 2 juli i år. Hon misstänks bland annat ha rekryterat flickor, vissa 14 år gamla, till Epstein som han, och andra män, förgrep sig på.

Maxwell misstänks även ha haft en ledande roll i att få offren att rekrytera nya offer, i ett storts pyramidspel. Det finns också misstankar om att Maxwell deltagit i själva övergreppen.

”Måste slitit sitt hår”

Hon är åtalad för bland annat koppleri och trafficking och riskerar 35 års fängelse. Rättegången startar i juli nästa år.

Att Donald Trump nu uttalar sig så kärvänligt om Maxwell har väckt raseri på flera håll. På Twitter skriver bland andra skådespelaren Rosanna Arquette att uttalandet om att han önskar henne väl är ”det enda sanna presidenten sagt”. Andra, däribland Barbra Streisand, menar att det är respektlöst mot offren.

– Jag kan bara föreställa mig hur staben i Vita huset slet sitt hår när de hörde presidenten säga såhär med bara några få månader kvar av valkampanjen, säger CNN:s reporter om uttalandet.

Publicerad:

LÄS VIDARE