”Min son levde i morse, nu ligger han i en kista”

Av: Nina Svanberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Skakade föräldrar väntar på besked om deras barn är vid liv eller inte

1 av 19 | Foto: Reuters
Kvinnor sörjer 15-årige Mohammed Ali Khan, ett av skolmassakerns offer.

– Min son hade skoluniform på sig i morse, nu ligger han i en kista, säger pappan till ett av de över 100 barn som dött i talibanattacken på en militärskola i Pakistan.

Det råder stor ovisshet bland familjerna till de barn och ungdomar som hamnat i gisslandramat.

Minst 130 personer, både skolpersonal och elever, har dödats i Peshawar i nordvästra Pakistan, där talibaner intagit en skola.

Säkerhetsstyrkor har dödat sex av gärningsmännen, enligt inrikesdepartementet. Många föräldrar väntar fortfarande i ovisshet utanför skolan eller på sjukhusen om deras barn är vid liv eller inte. 

Daily Mail har pratat med Tahir Ali som tvingats hämta sin 14-årige sons livlösa kropp på sjukhuset, efter att sonen dödats i talibanattacken:

– Min son hade sin skoluniform på sig i morse, nu ligger han i en kista. Min son var min dröm. Min dröm har dödats.

Väntar på besked

En annan pappa berättar chockat att hans 16-årige son fortfarande finns kvar inne i skolan.

– Min son Hasid Asmad tog en mobil och ringde mig medan jag var i moskén, han bad under tiden i telefonen. Jag har väntat så länge på besked. Min son sa att han var i säkerhet med hjälp av den pakistanska armén. De tar bilder för att visa att de är säkra.

Ytterligare en person, Akhtar Ali, som Daily Mail pratat med, berättar hur han står och väntar på besked om sin 14-åriga systerdotter som också ska finnas inne på skolan.

– Jag vet inte om hon är vid liv eller inte. Jag är desperat. Jag bara står här och väntar. Det är ångest, säger Akhtar Ali till Daily Mails utsända på platsen.

Enligt Aljazeera lyckades många av de yngre eleverna på skolan fly undan attacken, medan många av de äldre eleverna och personal blev kvar. De flesta ska ha dödats vid den självmordsattack som startade runt klockan 10 på morgonen. Runt 500 elever uppges gå på skolan.

Listor på döda sätts upp

The Independent har publicerat en lista från ett av sjukhusen i Peshawar som visar omfattningen av döda elever. Den yngsta är 13 år, den äldsta på listan är 30 år och förmodligen en ur skolpersonalen. Listorna är en av få källor som familjerna har att gå efter för att få reda på om deras barn är vid liv eller inte.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN