Trump i vild attack mot New York Times

Uppdaterad 2018-04-22 | Publicerad 2018-04-21

Donald Trump går hårt åt New York Times bevakning av hans personlige advokat Michael Cohen.

I en rad tweets attackerar han tidningens stjärnreporter Maggie Haberman.

”De använder icke-existerande ”källor” och en full/drogad förlorare som hatar Michael, en fin person med en underbar familj”, skriver presidenten.

Under lördagen attackerade Donald Trump reportern Maggie Haberman på tidningen New York Times.

Presidentens ilska tycks grunda sig i en artikel i New York Times att Cohen och hans advokater nu gör sig beredda att samarbeta med åklagarna.

Samarbete med åklagare?

Michael Cohen utreds, enligt uppgift, för bedrägeri och brott mot lagen om kampanjfinansiering.

Hans kontor, hem och hotellrum genomsöktes tidigare i april månad av FBI. Man lyckades beslagta flera dokument med kopplingar till Trumps affärer med porrstjärnan Stormy Daniels och glamourmodellen Karen McDougal. Man ska även ha hittat flera meddelanden till och från president Trump.

New York Times spekulationer om att Cohen ska välja att samarbeta med åklagarna och vända sin klient och vän, Donald Trump, ryggen fick presidenten att twittra argt.

”Fasansfull häxjakt”

Trump uttryckte också att han är övertygad om Cohens lojalitet.

”New York Times och en tredje klassens reporter som heter Maggie Haberman, känd som en av skurkaktiga Hillarys lakejer och som jag varken pratar med eller har något att göra med, går in för att förstöra Michael Cohens relation med mig med en förhoppning om att han kommer att vända sig mot mig”, twittrade Trump och fortsatte:

”Ledsen, men jag tror inte Michael kommer göra det, trots den fasansfulla häxjakten och de oärliga medierna!”

Trump stavade först Maggie Habermans namn fel, men korrigerade senare stavfelet och lade ut sina tweets igen.

New York Times har även rapporterat om att Michael Cohen ska ha försökt be Melania Trump om ursäkt för utbetalningen i samband med sekretessavtalet med Stormy Daniels.