Tjuvar kastade takpannor mot polisen

Uppdaterad 2019-03-27 | Publicerad 2019-03-26

Två misstänkta motorcykeltjuvar tog sig upp på ett tak i London för att fly undan polisen.

Bilder från platsen visar bland annat hur de två männen kastade takpannor mot polisen, gick på händerna och rökte.

I över sju timmars tid barrikaderade sig de två männen på taket till ett hus i Kilburn i nordvästra London.

Männen flydde upp på taket efter att ha blivit tagna på bar gärning när de mixtrade med en motorcykel, som polisen misstänker att de var på väg att stjäla.

Ett dussintal poliser var på plats vid huset och en helikopter cirkulerade i luften.

”Verkade vara helt borta”

I mer än sju timmar stökade männen runt på taket och bilder från platsen visar bland annat hur de kastade takpannor mot polisen, gick på händerna och rökte.

– Tydligen är det ett misstänkt inbrott som har gått fel och när polisen kom tog de sig upp på taket och började slita loss takpannor som de kastade mot polisen, säger ett ögonvittne till brittiska Daily Mail, och fortsätter:

– Jag såg att en av männen hade något som såg ut som en kniv, det kan ha varit en del av en takpanna, och han gjorde huggande rörelser mot polisen. En av männen gick runt med en mobiltelefon och sa ”jag vill dö” och han verkade vara helt borta.

”En utredning pågår”

Dag blev till natt och polisen kunde till slut omhänderta de två männen.

”Vi är glada att bekräfta att händelsen i Kilburn har avslutats på ett säkert sätt. Två män är omhändertagna och en utredning pågår. Avspärrningarna kommer att tas bort i sinom tid”, skriver Londonpolisens helikopterstyrka på Twitter.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln