Uppsala stadsteater öppnar igen – trots pandemin

Publicerad 2020-08-11

Uppsala stadsteater redo att öppna upp för publik igen.

Pågående coronapandemin till trots.

Uppsala stadsteater gör sig redo att spela teater igen. Men bara inför ett begränsat antal.

– Aldrig någonsin har vi sett fram emot en ny teatersäsong så mycket som nu, säger Petra Brylander, vd och teaterchef.

Repetitionerna är redan i full gång, snart är också publiken välkommen tillbaka till Uppsala stadsteater trots att coronapandemin fortfarande inte är över.

– Hela huset är igång med repetitioner av höstens första pjäser. Trots att vi, vad vi vet just nu, bara kommer kunna spela för 50 personer åt gången kommer vi att genomföra den planerade repertoaren, givetvis med största hänsyn till rådande situation, säger Petra Brylander, vd och teaterchef för Uppsala stadsteater inför den efterlängtade premiären.

– Aldrig någonsin har vi sett fram emot en ny teatersäsong så mycket som nu.

Petra Brylander, vd och teaterchef.

Folkhälsomyndighetens rekommendationer följs

Hösten 2020 är inte lik någon tidigare säsongsstart för Uppsala stadsteater, mer än att man snart alltså kan öppna igen för första gången sedan stadsteatern fick stänga igen den 20 mars.

Rutiner har skapats för att möta Coronapandemin på ett tryggt sätt på teatern, både för personalen och för besökarna som max får vara 50 åt gången under höstens planerade föreställningar. Allt enligt Folkhälsomyndighetens direktiv.

Känner man sig minsta krasslig får man byta biljetterna

Biljettsläpp kommer att ske löpande för att garantera att besökare kan tas emot på ett säkert sätt utifrån de riktlinjer som gäller, och för att publiken ska känna sig trygg kommer redan köpta biljetter att kunna bytas kostnadsfritt om man skulle kännas sig minsta krasslig.

Då släpps biljetterna

I mitten av augusti planeras de två första av höstens biljettsläpp. Karin Thunbergs monolog ”Älskade Marie” om konstnären Marie Krøyer och Dag Thelanders nyskrivna musikalmonolog ”Sommar”.