Kommunens drag för att hålla rent: Skräpplockarpåsar

”Ta en romantisk skräppromenad längs stranden”

Publicerad 2020-08-08

På tio platser finns påsarna utplacerade.

Nu kan alla, på ett enklare sätt, hjälpas åt att hålla naturen ren i Rättvik. Där har kommunen satt upp tio hållare med soppåsar på centrala platser.

– Det ska vara lätt att göra rätt, säger Christoffer Knapp, miljöinspektör.

Följ ämnen

”Brukar du slänga här ofta? Ta en romantisk skräppromenade längs stranden”, står det på den soppåsehållare som placerats ut vid Långbryggan i Rättvik. I den finns påsar för den som vill hjälpa till att hålla rent.

– Det känns som en schysst grej att alla ska kunna hjälpas åt. Om vi kan göra det enklare att ta med skräpet från fikastunden på stranden så är vi bara glada att kunna hjälpa till, säger Christoffer Knapp, miljöinspektör på Rättviks kommun.

Behöver redan fyllas på

När Aftonbladet når honom på fredagseftermiddagen, en vecka efter att stationerna placerats ut, är han ute och fyller på med fler påsar.

– Alla förutom en station var helt slut, det går åt hårt. Det kan bara betyda en sak och det är att de används. Det är superkul, säger Christoffer Knapp.

Skräpplockarpåsarna finns nu utplacerade på tio platser i Rättvik.

– Det är ganska centrerat kring stranden. Där är det högt tryck på besökare och många träffas och umgås, säger Christoffer Knapp.