Erdogan till attack mot Nato: ”Ni är manipulerade”

Av: Michael Toll

Publicerad:
Uppdaterad:

Turkiets president Erdogan får kritik från många av Natos medlemsländer.

På en pressträff under måndagen gick han till hårt motangrepp.

– Ni har inte alla fakta på bordet och är manipulerade, säger han.

EU:s utrikesministrar träffas idag i Luxemburg för att diskutera eventuella sanktioner mot Turkiet efter landets invasion i norra Syrien.

Under måndagen gick president Recep Tayyip Erdogan till motangrepp. Under en presskonferens menade han att många länder i väst inte berättar vad som verkligen händer i norra Syrien.

– De kan försöka manipulera hur mycket som helst, men vi har civila som vet sanningen. Reaktionerna kommer förändras, för lögnare kan inte fortsätta för evigt, säger han. 

Inte ett krig

Enligt honom borde Nato sluta upp bakom Turkiet. Detta enligt den femte artikeln som fastslår att ett angrepp mot ett Natoland är ett angrepp mot hela alliansen.

– Det som pågår nu är inte ett krig. Ett krig är mellan två olika länder. Vi är under attack av en terrororganisation. Ska ni vara med er Nato-medlem eller med terroristerna, frågar Erdogan retoriskt och hävdar att han pratat med både Tyskland förbundskansler Angela Merkel och Storbritanniens premiärminister Boris Johnson.

– Jag har pratat med dem och förstår efter samtalen att de är felunderrättade om vad som pågår på marken i norra Syrien. 

1 av 2 | Foto: Emrah Gurel / TT NYHETSBYRÅN
Precis vid gränsen mellan Turkiet och Syrien.

PODD Turkiets invasion i Syrien - detta kan ske

I nyhetspodden Aftonbladet Daily pratar vi med Wolfgang Hansson om den eskalerande konflikten i Syrien.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE