Uppsala förlänger vårterminen i gymnasiet

Av: Aftonbladets lokalredaktion

Publicerad:
Uppdaterad:
Arkivbild.
Foto: Erik Svensson / TT NYHETSBYRÅN
Arkivbild.

Sedan 18 mars bedrivs gymnasieundervisningen på distans i Uppsala kommun. För att säkerställa att eleverna får den undervisning de har rätt till har utbildningsnämnden fattat beslut om vissa ändringar för vårterminen, bland annat att ändra datum för terminsaslutningen, rapporterar SVT Uppsala.

Rektor får möjlighet att införa undervisning på lördagar, om så behövs. Yrkesskolor kommer att få göra undantag från regeln om fjärrundervisning vid praktiska moment, men bara med högst tio personer närvarande per tillfälle.

– Med de här åtgärderna kan vi säkerställa att eleverna i årskurs tre kan få sina slutbetyg i tid för att kunna söka vidare utbildningar. Målsättningen är att genomföra studenten 5 juni som planerat. Hur festligheterna kommer att se ut går däremot inte att förutse. Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer, äger Christine Kastner Johnson, chef kommunal gymnasieskola, i ett pressmeddelande.

Valborg, sista april, blir i år vanlig skoldag. Terminsavslutningen för gymnasieårskurs 1 och 2 flyttas fram en dag, från 9 till 10 juni.

Elever som går program el och energi, VVS och fastighetsskötsel får sparka ut först den 26 juni.

Publicerad:

LÄS VIDARE