Mäklarmiljonären hånade döende poliser efter krasch

Publicerad 2020-05-12

Fyra australiensiska poliser blev ihjälkörda av en långtradare efter att de stoppat mångmiljonären Richard Pusey i hans Porsche.

Nu står den 41-åriga stjärnmäklaren åtalad för att bland annat ha hånat en döende polis och sedan publicerat bilder på dödskraschen på sociala medier.

– Det är förkastligt, säger polischefen Graham Ashton till The Australian.

Mäklarmiljonären Richard Pusey flydde från olycksplatsen.

Polispatrullen stoppade Richard Pusey i hans Porsche 911, värd cirka en miljon, strax utanför Melbourne den 22 april. Han hade kört lyxbilen i 149 kilometer i timmen på motorvägen och senare tester skulle också visa att han var påverkad av cannabis.

Det ingen kunde ana var att trafikkontrollen skulle leda till den värsta tragedin i delstaten Victorias polishistoria.

För efter 50 minuter vid vägrenen plöjde plötsligt en större Volvolastbil rakt in i Puseys bil och tog sedan med sig de fyra poliserna på plats i kraschen. Poliserna Lynette Taylor, Glen Humphris, Kevin King och Joshua Prestney dog alla av skadorna.

Richard Pusey klarade sig utan skador och lämnade platsen med bland annat en lunchlåda innehållandes metafetamin, skriver AP. Ett par timmar senare greps han i sitt hem och fördes till polisstationen iförd skyddsmask mot covid-19.

”Allt jag vill var att äta min sushi”

Men då hade han redan hunnit posta bilder på dödskraschen på Facebook och när polisen kontrollerade den kamera som Pusey ska ha haft fäst på sig under bilfärden kunde de se hur mångmiljonären stod lutad över döende polisen Lynette Taylor och hånade henne.

– Otroligt, helt otroligt. Allt jag ville göra var att ta mig hem och äta min sushi och nu har ni förstört min jävla bil, ska Pusey ha sagt i den tre minuter långa filmen.

Staden sörjer de fyra poliserna som dog i kraschen.

Totalt står Pusey åtalad för tolv olika brott, däribland att han inte gjorde någon ansats att hjälpa till i räddningsarbetet.

Vid inledningen av borgensförhandlingar i dag menade stjärnmäklarens försvarare Vincent Peters att hans klient kan ha agerat i chock.

– Även om en polis (Lynette Taylor) var vid liv så sågs hon till av en läkare omedelbart, vad skulle han ha gjort?, säger han, enligt AP.

Den 47-årige mannen som körde lastbilen står åtalad för fyra fall av vållande till annans död.