Ilskan efter skjutningen: ”Ofattbart med barn i gängkrig”

Publicerad 2023-01-29

En tonårspojke har skjutits till döds i Skogås centrum.

Ilskan är stor bland boende i området.

– Det är ofattbart att barn är inblandade i gängkrig. Hur länge ska det här fortgå? säger en person som befann sig i närheten under skjutningen.

Skjutningen inträffade inne på en sushirestaurang i Skogås centrum vid 18-tiden.

En pojke under 18 år dog av sina skador, uppger polisen. Enligt uppgifter till Aftonbladet var pojken i 15-årsåldern.

Polisen har genomfört kontroller på flera vägar runtom i Söderort efter skjutningen. Flera bilar har kontrollerades under gårdagskvällen.

På söndagsmorgonen uppger polisen att en man under 18 år har anhållits misstänkt för medhjälp till mord.

I ett inlägg på Facebook uppmanar Reine Berglund, polisinspektör i Huddinge, människor som sett eller hört något att höra av sig.

”Vi är i stort behov av eventuella iakttagelser i och kring området, både innan och efter aktuell brottstid. Kontakta oss via 114 14".

Flera personer som befann sig i området reagerar starkt efter dådet.

– Jag hade ett ärende i centrum och hade parkerat bilen när jag såg polisen komma i full fart. Jag skulle gå förbi där precis där han blev skjuten och hade jag kommit lite tidigare hade kanske jag råkat ut för något. Det handlade bara om minuter, säger en kvinna och fortsätter:

– Det kändes väldigt otäckt och väldigt otryggt. Det är ofattbart att barn är inblandade i ett gängkrig. Jag vill rikta kritik mot våra politiker, hur länge ska det här fortgå. Det skapar en sån otrygghet.

En annan boende i området hörde två smällar i samband med skottlossningen.

– Det ska inte behöva vara såhär. Vi börjar bli ganska vana. Vi såg till att stänga balkongen, inte gå ut med hunden utan hålla oss inomhus som vi brukar göra när det händer.

Vet du mer? Hör av dig till Aftonbladet här