20-talshus mitt i stan toppar klicktoppen i Uppsala

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Det mest klickade huset i Uppsala förra veckan är nästan hundra år gammalt, har fem kakelugnar och ligger i främre Svartbäcken.

De andra husen på topp-fem-listan ligger mer lantligt, en bit utanför stan.

Svartbäcken, Uppsala.
Foto: Länsförsäkringar fastighetsförmedling
Svartbäcken, Uppsala.

1. Svartbäcken, Uppsala

Pris: 8 500 000 kronor. Antal klick: 7 725. Mäklare: Länsförsäkringar fastighetsförmedling.

Den mest klickade bostaden, ett hus från 1927, ligger centralt, en kvarts promenad från domkyrkan. Huset är på 333 kvadratmeter, varav 98 räknas som biarea, och består av två lägenheter med totalt 8,5 rum, fördelat på flera plan. Här hittar vi bland annat detaljer så som fem fungerande kakelugnar, trägolv och bröstpanel, men även två kök, en balkong, sex och ett halvt sovrum, två vardagsrum, två toaletter, ett duschrum och ett badrum.

Foto: Notar
Sunnersta, Uppsala.

2. Sunnersta, Uppsala

Pris: 5 995 000 kronor. Antal klick: 6 913. Mäklare: Notar.

Den näst mest klickade bostaden, en villa från 1969, ligger i närheten av Ekoln, en kvarts bilfärd från centrala Uppsala. Huset är på 267 kvadratmeter, varav 133 räknas som biarea, och rymmer nio rum. Här hittar vi bland annat ett kök med plats för matplats, ett inglasade uterum, fem sovrum, varav ett har eget badrum, ett allrum med braskamin, tvättstuga, bastu med dusch och ett hobbyrum. På tomten som är på 882 kvadratmeter finns även ett dubbelgarage.

Foto: Widerlöv&co
Valsätra, Uppsala.

3. Valsätra, Uppsala

Pris: 7 900 000 kronor. Antal klick: 5 498. Mäklare: Widerlöv&co.

Den tredje mest klickade fastigheten, som har två hus från 2013, ligger i Malma Äng, en kvarts bilresa från centrala Uppsala. Det största huset som är på 189 kvadratmeter har ett kök, bibliotek, fyra sovrum, varav ett har eget badrum, ett allrum med balkong och öppen spis, en tvättstuga, ytterligare två badrum och förråd. I det mindre huset som är på 106 kvadratmeter ryms ett kök, ett vardagsrum som har öppet till nock och synliga takbjälkar, två sovrum, varav ett har balkong, samt ett vinterbonat orangeri med öppen spis, en tvättstuga/toa och ett duschrum med toa.

Foto: Fastighetsbyrån
Björklinge, Uppsala.

4. Björklinge, Uppsala

Pris: 2 490 000 kronor. Antal klick: 5 268. Mäklare: Fastighetsbyrån.

Den fjärde mest klickade bostaden, en villa från 1978, har halkat ner från den senaste klicktoppens topp-placering. Vi hittar bostaden som är på 174 kvadratmeter i Risby, ungefär en halvtimme norr om centrala Uppsala. Det rymmer sex rum, fördelat på två plan. På entréplan finns bland annat kök, matplats, vardagsrum, ett sovrum, badrum och tvättstuga. En trappa upp finns ytterligare tre sovrum, ett allrum och badrum. På tomten som är 5 000 kvadratmeter finns även ett dubbelgarage.

Foto: Svensk fastighetsförmedling
Stenhagen, Uppsala.

5. Stenhagen, Uppsala

Pris: 4 495 00 kronor. Antal klick: 5 058. Mäklare: Svensk fastighetsförmedling.

Den sista bostaden på listan, ett tvåplanshus från 2002, ligger en kvarts bilfärd utanför centrala Uppsala. Huset är på 134 kvadratmeter och rymmer fem rum, fördelat på två plan. På entréplan finns ett nyrenoverat kök med plats för matbord, ett vardagsrum, ett sovrum, badrum och tvättstuga. På övre plan finns ett allrum, tre sovrum och badrum. På tomten som är på 395 kvadratmeter finns även en carport och förråd.

Publicerad:

LÄS VIDARE