Aftonbladet Daily

Hur påverkades världen av attackerna mot USA?

DAILY Wolfgang Hansson om 11 september

Av: 

Jenny Ågren

NYHETER

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Det har nu gått 20 år sen den där soliga tisdagsmorgonen i USA, då över 3 000 människor miste livet i en av de värsta terrorattackerna vi någonsin har skådat. Attackerna skakade om och förändrade världen för all framtid.

Efter attackerna invaderade USA Afghanistan i jakten på hämnd och Usama bin Ladin, ledaren av al-Qaida, gruppen bakom attackerna. Man störtade talibanerna, men nu 20 år senare, har USA precis lämnat landet och talibanerna har återtagit makten.

På vilket sätt har världen förändrats efter attackerna? Har bilden av USA som världspolis ändrats? Och vad har hänt med kriget mot terrorismen? Det pratar vi om i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

Gäst: Wolfgang Hansson, utrikespolitisk kommentator på Aftonbladet.

Programledare: Jenny Ågren.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps klockan 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS

ANNONS

Sommar-REA online hos NK! UPP TILL 50 % RABATT på kläder & inredning.

Extern länk från NK

Shoppa REA!


Mer från Aftonbladet Daily


9/11: "Jag sprang för livet"
Publisert:

LÄS VIDARE

Det måste du veta när du ska tillbaka till jobbet

ÄMNEN I ARTIKELN

Aftonbladet Daily

Aftonbladet podcast

AB Voice

Jenny Ågren

9/11

USA

Afghanistan