Svensk mördad i Phuket

Publicerad 2011-08-02

Två svenska män misstänks för dådet

En svensk man knivmördades i Phuket.

En svensk man från Göteborgstrakten mördades i går kväll i Phuket.

– Vi kan bekräfta att en man i 25-årsåldern knivskurits till döds utanför sitt hem i Phuket, säger Pär Kågeby, senior konsulär handläggare vid svenska ambassaden i Bangkok.

Två svenskar greps på tisdagen av polis misstänkta för dådet.

Enligt uppgifter från polisen hade den nu avlidne mannen, som varit bosatt i Thailand i flera år, och en vän till honom hälsat på andra vänner under dagen. Den nu avlidne mannen och hans vän återvände till sitt bostadskomplex i Phuket vid 21-tiden i går, lokal tid.

Hörde skrik

En av männen hade redan tagit sig in i bostadskomplexet när han hörde skrik från gatan. När han kom ner på gatan igen såg han den 25-årige mannen stappla fram mot vakten, svårt knivskuren.

Hans liv gick inte att rädda. Anhöriga har underrättats om dödsfallet, uppger Pär Kågeby.

Enligt uppgifter till tidningen Phuketwan flydde gärningsmännen genom ett hål i staketet som finns runt komplexet, och tvingade till sig en motorcykel av en förbipasserande. Männen körde sedan från platsen, men kunde gripas under tisdagen, uppger polisen för svenska utrikesdepartementet.

”Har erkänt”

– De två misstänkta svenskarna i 25-årsåldern är gripna, säger Tobias Nilsson vid UD:s presstjänst.

– Enligt thailändsk polis har de erkänt, säger han.

Det är ännu oklart hur myndigheterna rubricerat dådet. De gripna männen kommer att erbjudas att bli besökta av UD:s personal – vilket är praxis i den här typen av ärenden – när de förts till fängelset i Phuket.

– Vi försäkrar oss om att man får juridiskt biträde, och håller kontakten med de misstänkta, säger Tobias Nilsson.