Här begraver Strandhäll och Haffo stridsyxan

Publicerad 2017-01-24

Den före detta M-politikern Delmon Haffo är tillbaka på Twitter efter attacken mot S-ministern Annika Strandhäll.

Och han får ett välkomnande från oväntat håll.

”Hej Delmon, välkommen tillbaks i debatten”, skriver Strandhäll.

”Och jag menar det.”

Det var i november som Delmon Haffo, då anställd vid Moderaternas partikansli, kallade socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) för ”hora” i en direktsändning i partiets egen kanal.

Haffo fick sparken direkt och lämnade alla sina förtroendeuppdrag inom lokalpolitiken. Han bad också om ursäkt till Strandhäll och hennes familj. Sedan dess har han också legat lågt på Twitter – fram tills i helgen.

Och det uppmärksammas nu av Annika Strandhäll.

”hej Delmon, välkommen tillbaks i debatten”, skriver S-ministern i ett meddelande, och poängterar:

”och jag menar det.”

Ber om ursäkt igen

Delmon Haffo svarar tackar för hennes ”vänliga och välkomnande ord” och ber ännu en gång om ursäkt.

”Det behövs inte Delmon, jag vet och har förstått. Nu kör vi lite politisk fajt som vi är så bra på. Val snart ju”, skriver Strandhäll, med en blinkande smiley.

”Nu kämpar vi på med bådas vårt engagemang för att göra Sverige bättre för dem som lever här.”

Moderaterna petade fler

Det var när Moderaterna sände live från partikansliet som Delmon Haffo ställde sig framför kameran. Han ombads kommentera Annika Strandhälls skämtsamma utspel om att män inte borde ha rösträtt.

– Annika Strandhäll, det var inte okej att skämta om mäns rösträtt. Dra år helvete, din hora, sa Haffo, samtidigt som andra personer hördes skratta i bakgrunden.

Moderaterna sparkade inte bara Delmon Haffo, utan petade också kommunikationschefen Per Nilsson, som fick andra arbetsuppgifter inom partiet.

– Moderaterna ska vara ett parti som aldrig någonsin accepterar den här typen av kränkningar av andra människor, sa partisekreteraren Tomas Tobé då.

ANNONS