Hotade klippa av tårna med bultsax – åtalas

TT

Publicerad 2021-04-21

Fyra personer åtalas vid Skaraborgs tingsrätt för två fall av grov misshandel, stöld och olaga hot. Två av dem dessutom för våldtäkt. Arkvbild.

De fyra misstänkta bröt sig in hos ett par som låg och sov. Under 20 minuter utsattes paret för en våldsam misshandel, då de attackerades med sparkar och slag. Båda stacks upprepade gånger med kniv. Inkräktarna hotade kvinnan med att de skulle klippa av hennes tår med en bultsax och mannen med att de skulle krossa hans huvud med en glaskrosshammare. Kvinnan utsattes dessutom för vad åklagaren rubricerar som våldtäkt.

Nu åtalas de fyra, tre män och en kvinna mellan 25 och 40 år, vid Skaraborgs tingsrätt för två fall av grov misshandel, två fall stöld och två fall av olaga hot. Två av dem dessutom för våldtäkt.

Allt utspelade sig i början av december förra året i en mindre ort i Skövde kommun. Åklagaren skriver i åtalet att de som utfört gärningen visat ”särskild hänsynslöshet och råhet".

Kvinnan erkänner delar av händelseförloppet, en av männen erkänner stöld, en förnekar brott och den fjärde varken erkänner eller förnekar. Samtliga kunde gripas kort efter dådet och har suttit häktade sedan dess.

ANNONS