Så behandlades Britney efter sitt genombrott

PODD ”Utsattes för sexism redan som väldigt ung”

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

The New York Times nya uppmärksammade dokumentär heter “Framing Britney Spears” och den tecknar en bild av en jagad superstjärna som aldrig fick vara ifred, som ifrågasattes för allt, som utsattes för intrång i privatlivet, som sexualiserades – och som drevs till ett ännu sämre psykiskt mående.

Britney Spears, som snart fyller 40, lever sedan många år under ett förmyndarskap, där hon inte själv har kontroll över sina beslut och sina pengar. Men de trogna fansen är på hennes sida och har bildat en rörelse kallad #freebritney.

Vi ska prata om bilden av Britney Spears då och nu. Hur har reaktionerna på dokumentären sett ut? Varför är hennes pappa förmyndare? Och när ska Britney själv berätta sin sanning?

Det här är dagens Aftonbladet Daily.

Gäst: Natalie Demirian, reporter på Aftonbladet.

Programledare: Olivia Svenson.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är en daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde.

Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson, Marcus Ulvsand och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily

Publicerad:

LÄS VIDARE