Hagfors

Oklarheter runt 5-åringens död – polisen vädjar om tips

Av: 

Sebastian Comar Alm

NYHETER

Polisen har ännu ingen förklaring till hur den 5-årige pojken kunde dö sedan han försvunnit från sitt HVB-hem i Hagfors.

På onsdagen kopplades åklagare in i utredningen som fokuserar på brottet vållande till annans död.

Polisen hoppas att tips från allmänheten ska bringa klarhet i fallet.

– Vi är tacksamma för alla tips från de som tror sig ha sett något, säger Mikael Asker, polisinspektör.

Utredningen kring den 5-årige pojken som hittades död i Hagfors på tisdagen har intensifierats. På onsdagsmorgonen kopplades åklagare Stefan Wessberg in i ärendet. Under onsdagen ska ett flertal personer höras.

– Vi ska förhöra all personal på det här boendet, till att börja med. Alla personer som på något vis har med det här att göra ska förhöras, säger Stefan Wessberg, åklagare vid åklagarkammaren i Karlstad.

En viktig del i utredningen är den rättsmedicinska undersökning som som ska genomföras men det kan dröja.

– Kroppen är på rättsmedicin. Preliminära indikationer säger att vi kan få den rapporten först om en vecka, säger Stefan Wessberg.

Vållande till annans död – någon är skyldig

Valet av brottsrubriceringen på utredningen innebär att åklagare och polis utgår från att någon person gjort sig skyldig till pojkens död.

Enligt åklagare är den historik av Ivo-anmälingar som inkommit mot HVB-hemmet inte relevant i nuvarande utredning.

– Den här utredningen utgår från att en person har gjort det här. Sen får utredningen visa vilken person det eventuellt kan handla om, säger Stefan Wessberg.

Mitt i sommargrönskan råder plötsligt sorg i det värmländska samhället. Vid älven i centrala Hagfors har man lämnat blommor och ljus för att hedra den döde pojken.

Polisen vädjar om tips

Polisinspektör Mikael Asker leder det polisiära arbetet. Enligt honom kan allmänhetens tips vara viktiga i kartläggningen av pojkens sista tid i livet.

– Vi har bett om tips via vår hemsida och på polisens Facebook-sida och hoppas att det här ska nå så många som möjligt, säger Mikael Asker.

Kommunen gör lex Sarah-anmälan

Pojken var från Falu kommun, vilket kommunen bekräftar på sin hemsida. Där skriver man även att de själva har gjort en lex Sarah-anmälan.

– Det är djupt tragiskt det som hänt. Vi kommer att inleda en granskning av ärendet enligt de rutiner vi har, och vi samarbetar med polisen, säger Magnus Nordahl, sektionschef vid barn- och familjesektionen på barn- och utbildningsförvaltningen i Falu kommun.
 

ANNONS EXTERN LÄNK

Vita tänder i sommar? Köp smidig tandblekning här – resultat på 30 minuter.

Dentway

Publisert:

LÄS VIDARE

Hagfors i sorg: ”Ligger som en skugga över staden”

ÄMNEN I ARTIKELN

Hagfors

HVB-hem

Brott

Karlstad