Villabranden i Sandviken – tekniska undersökningen påbörjad

Publicerad 2021-12-27

En familj befaras ha dött i villabranden i Sandviken på julaftonsnatten.

Polisen har nu påbörjat den tekniska undersökningen på platsen.

– Man kommer att söka av inne i själva huset, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson hos polisen i region Mitt.

Fyra personer, en hel familj, befaras ha dött i samband med en villabrand under julaftonsnatten i Sandviken. Sent på natten fick räddningstjänsten larm om en brand och när de kom fram till platsen var den fullt utvecklad.

Två dagar har nu gått och polisen har på måndagen påbörjat den tekniska undersökningen.

– Det kommer vara flera delar i det här. Dels kommer man söka av med hund efter tecken som tyder på att branden skulle vara anlagd. Man vill utesluta det. Sedan kommer man även söka av inne i själva huset, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson hos polisen i region Mitt.

Polisen räknar med att den tekniska undersökningen kan komma att ta tid och har tidigare berättat att de befarar att en hel familj har dött i samband med branden.

– Vi har anledning att tro att de inte kom ut när branden började.

En förundersökning om mordbrand har inletts.

– Man gör det för att kunna utreda och i första hand utesluta brott. Det finns inga misstankar just nu, då får utredningen visa om det kan föreligga brott eller om det är en tragisk olyckshändelse.

Polisen har varit i kontakt med anhöriga, men berättar att ett fortsatt arbete pågår.

– Det finns anhöriga i flera olika länder vilket försvårar arbetet. Där har vi begärt hjälp från Nationella operativa avdelningen för att nå ut till de här respektive länderna. Vi har varit i kontakt med anhöriga från två olika länder, säger Magnus Jansson Klarin.

Följ ämnen i artikeln