Han skapar unika kistor till Uvaldeoffren

Publicerad 2022-06-02

Begravningskistor med TikTok- och Spindelmannenmotiv.

Det har kisttillverkaren Trey Ganem skapat för att hylla de 19 barn som dödades i skolskjutningen i Uvalde, Texas.

– Kistorna representerar de dödas liv, säger Trey Ganem till NBC.

Texasbon Trey Ganem, 50, har fått stor uppmärksamhet sedan det framkommit att han specialtillverkat kistor åt vart och ett av de 19 barn som mördades i skolskjutningen i Uvalde den 24 maj.

Trey Ganem driver ett kistföretaget SoulShine Industries i staden Edna, som är belägen 32 mil från Uvalde. Bara timmar efter massakern publicerade han ett inlägg på företagets Facebooksida där han slog fast att han skulle göra vad han kunde för att hjälpa de drabbade.

På tre dagar lyckades Trey Ganem och hans son tillverka 19 specialkistor för de döda eleverna.

”Jag har blivit ombedd att tala med familjerna och hjälpa till med kistorna. Det är något som ingen familj någonsin ska behöva hantera”, skrev Trey Ganem i inlägget, rapporterar The Hill.

Kista med TikTok-tema

Trey Ganem träffade sedan familjerna till de mördade skoleleverna för att diskutera varje kistas specifika utformning och tema. Önskemålen från familjerna spände från allt mellan Spindelmannen, TikTok, softboll, dinosaurier och fjärilar.

– Vi specialdesignar varje kista, säger Trey Ganem till CNN.

Arbetet med kistorna gick undan. Trey Ganem och hans 25-åriga son arbetade dag och natt och lyckades färdigställa de 19 kistorna på tre dagar. Sedan skickades samtliga till Uvalde.

Begravningarna för skolskjutningsoffren inleddes under onsdagen.

Vännens död gav honom idén

Till CNN säger Trey Ganem att han specialdesignat kistor i samband med flera dödsskjutningar, till exempel massakern i Las Vegas 2017 då 60 personer mördades.

Trey Ganem säger att det var hans väns död för elva år sedan som inspirerade honom att börja med specialdesignade kistor. Och vid sidan om några mindre donationer uppger Trey Ganem att hans företag stått för hela notan för de 19 kistorna.