Femåring hämtad med helikopter efter skoterolycka

Av: Joakim Magnå, Martin Mederyd Hårdh

Publicerad:
Uppdaterad:

Tre personer, varav två barn, har förts till sjukhus efter en skoterolycka utanför Lima.

En femåring skadades svårt.

– Det yngsta barnet åkte till sjukhus i Falun med helikopter, säger Theresa Granqvist på Dalarnas läns pressjour.

Det första larmet om olyckan kom strax efter klockan 13 på fredagen. Tre personer hade vält med en snöskoter i Vålbrändan utanför Lima, i Malung-Sälens kommun. Två av dem var barn, 5 respektive 16 år gamla, och en var en vuxen kvinna.

– Femåringen är förd till sjukhus med helikopter och en av de andra är förd med ambulans till sjukhus. Den tredje hade inga fysiska skador utan var mest chockad, säger Stefan Dangardt vid polisen i Dalarna.

”Svåra skador”

Ett av barnen och kvinnan fördes till Mora lasarett och bedöms ha lättare skador. Det andra barnet fördes till Falu lasarett.

– Det yngsta barnet åkte till sjukhus i Falun med helikopter. Barnet har svåra skador, säger Theresa Granqvist på Dalarnas läns pressjour.

Olycksplatsen ligger i skog- och fjällterräng där det inte finns några vägar, vilket föranledde en större fjällräddningsinsats.

Bandvagn och helikopter

Femåringen plockades upp i en helikopter och den andra skadade personen hämtades med en bandvagn som förde denne till en väntande ambulans.

– Det var flera polispatruller, ett par patruller med fjällräddare, räddningstjänst och ambulans, säger Stefan Dangardt.

Enligt Dala-Demokraten välte skotern på en skoterled mellan Lindvallen och Rörbäcksnäs. Polisen kommenterar i nuläget inte vad som lett fram till olyckan.

– Det får vi se framöver, om det skrivs någon anmälan på det, säger Dangardt.

Publicerad: