Så blev en sjukskriven man Iraks försvarsminister

PODD Därför utreds Iraks försvarsminister för krigsbrott
 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen

Av: Marcus Ulvsand

Publicerad:
Uppdaterad:

I Sverige är han en 52-årig sjukskriven man med minnesproblem som bland annat kunnat kvittera ut bostads- och barnbidrag.

I Irak är samma man försvarsminister, och pekas nu ut som ytterst ansvarig för det våldsamma motståndet mot de senaste veckornas demonstrationer i landet, som lett till hundratals dödsfall - och som också lett till att han utreds för krigsbrott. 

I dagens Aftonbladet Daily berättar vi den osannolika historien om Iraks Försvarsminister, och försöker reda ut hur det kunde bli så här.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Marcus Ulvsand och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily

Gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om exempelvis samhällefrågor och politik? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka på länken för att anmäla dig.

Publicerad:

LÄS VIDARE