Storbrand på bondgård: ”Syns milsvitt”

Av: Andreas Söderlund

Publicerad:
Uppdaterad:

En kraftig brand har utbrutit på en större bondgård i Sjögestad utanför Linköping.

En stor maskinhall var helt övertänd när räddningstjänsten kom fram.

– Branden syns milsvitt. Det är folk som har sett det långt ifrån som har ringt in, säger Mikael Kalered, inre befäl på räddningstjänsten.

En maskinhall på en större bondgård började brinna på lördagskvällen.

När räddningstjänsten kom fram var byggnaden helt övertänd – och inledningsvis hotades både bostadshus och garage hotas av lågorna.

Bondgården i brand.
Foto: Niklas Luks
Bondgården i brand.

– Vi inriktar oss på att säkra att det inte är en spridning till övriga fastigheter på gården, säger Mikael Kalered, inre befäl på räddningstjänsten, vid midnatt.

Räddningstjänsten var som mest på plats med personal från fyra stationer. Men strax efter ett konstaterades att branden är under kontroll och att insatsen kan börja avvecklas.

– Vi börjar så småningom avveckla oss. Men vi kommer finnas kvar med tre man och en tankbil. Vi kommer bevaka det till morgonkvisten, säger Mikael Kalered.

Bostadshuset räddades. Men för lantbrukaren väntas det ändå vara stora värden som förstördes. Byggnaden som brann ner till grunden var 80 meter lång och innehöll bland annat en spannmålstork.

– Det finns representanter på plats från försäkringsbolaget på plats som försöker hjälpa ägaren att återgå till sin produktion. säger Mikael Kalered.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN