God morgon! Det här hände medan du sov

Av: Jenny Rydberg

Publicerad:

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Flera skadade i militärövning

Fyra personer har under natten skadats i samband med militärövningen Northern Wind utanför Älvsbyn, uppger NSD. Polisen bekräftar uppgifterna om en olycka, men vill inte gå in på fler detaljer, inte heller hur många personer det rör sig om.

Läs hela artikeln

Israeliska flyganfall mot Gazaremsan

Israeliskt flyg attackerade Hamas-positioner på Gazaremsan på söndagen, bekräftar israelisk militär. Enligt ett uttalande var attacken mot två observationsposter ett svar på att palestinier ska ha kastat ett antal explosiva föremål mot gränsstängslet mot Israel.

Läs hela artikeln

Misstänkt mordförsök i Ulricehamn

En man i Ulricehamn har blivit skadad av någon form av stickvapen. Den skadade ringde själv till SOS Alarm och fördes med ambulans till sjukhus. Skadeläget var vid 01-tiden oklart.

Läs hela artikeln

Träffar ex-dejten under parmiddag

De tre paren fick för första gången träffa varandra i ”Gift vid första ögonkastet”. Då uppstod det minst sagt en konstig situation – deltagarna Miha och Magnus hade nämligen dejtat varandra innan programmet.
– Det var väldigt oväntat och kom som en chock, säger Magnus Nilsson till Nöjesbladet.

Läs hela artikeln

Tung seger efter sena avgörandet

Tyskland tog en tung kvalseger borta mot Holland. Nico Schulz blev tysk hjälte i den 90:e minuten. Matchen på Johan Cruyff Arena slutade 2–3.

Läs hela artikeln

Ryter till mot besökare: Sluta ta okänsliga selfies

”Glöm inte bort att över en miljon människor mördades här”.
Det är budskapet som anställda vid museet för det före detta koncentrationslägret Auschwitz nu sänder ut. De har tröttnat på besökare som tar okänsliga bilder på platsen.

Läs hela artikeln

”Varje människa måste få vara fri”

PERNILLA ERICSON: ”Josefin Nilsson, den blonda naturkraften i Ainbusk Singers, var till slut redo att berätta. Om hur våldet hon drabbats av brutit ner henne kroppsligen och själsligen. Våld som sargade henne för livet, skador som resulterade i operationer, titanskruvar i ryggen, smärtor som bedövades med morfin.”

Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!

Publicerad: