Polisen söker bil efter 12-årings död

TT

Publicerad 2020-08-03

Blommor och ljus på platsen där en tolvårig flicka blev skjuten vid en bensinmack i Norsborg i Botkyrka, söder om Stockholm natten mot söndagen.

Polisen söker uppgifter om en vit kombibil i utredningen om dödsskjutningen av en 12-årig flicka i Botkyrka under natten mot söndag.

Ett antal personer har hämtats in till förhör, men i nuläget har polisen inte gripit någon för skjutningen.

– Vi är särskilt intresserade av en vit bil. Vet man något om den ska man kontakta polisen, eller om man hört eller sett något annat om mordet, säger Palle Nilsson, tillförordnad biträdande polisregionschef, i SVT:s Morgonstudion.

Han vill inte kommentera om flickan var måltavlan och säger att man inte vill gå ut med uppgifter som riskerar att förstöra utredningen.

– Gärningsmännen har visat en total likgiltighet inför människors liv när man öppnar eld på en plats där flera människor befinner sig, säger Nilsson.

Polisens presstalesperson Eva Nilsson förtydligar för TT att det handlar om en vit bil av kombimodell, inte en skåpbil som tidigare rapporterats. Polisen låser sig inte vid något specifikt bilmärke när man söker upplysningar från de som kan ha sett fordonet.

Under måndagen meddelar polisen att de jobbar med kartläggning tillsammans med kommunen och andra aktörer för att komma framåt i utredningen.

– Vi har en trygghetsskapande insats med anledning av händelsen, vi finns på plats för att svara på frågor och hjälpa, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Uppgifter: Kan ha varit ute med hunden

Polisen har under inledningen av utredningen varit förtegen om händelsen och inte velat berätta vilka fynd som har gjorts.

– Vi har hämtat in övervakningsfilm men jag kan inte säga något om vad de innehåller, säger Mats Eriksson, presstalesperson hos polisen.

Det cirkulerar flera uppgifter om omständigheterna kring händelsen. Enligt obekräftade uppgifter till SVT Nyheter ska flickan ha varit ute och gått med hunden.

Enligt uppgifter till Expressen var måltavlorna två män från ett kriminellt nätverk och skott mot männen ska ha avlossats från en bil som körde in vid macken. Enligt tidningens källor ska polisen ha gjort husrannsakan hos de två männen under söndagen. Ingen av dem ska vara misstänkta för brott.

Rubriceringen på förundersökningen gäller mord.

Följ ämnen i artikeln