Heroinliga åkte fast i Malmö

Publicerad 2020-07-23

Heroin hittades både på männen och i deras bostad.

De tre männen ertappades med att sälja heroin i Malmö.

Nu har de dömts till fängelse.

Tingsrätten utvisar dessutom männen från Sverige.

Det var i början av mars som polis uppmärksammade heroinförsäljningen i Malmö. Spaning inleddes och några dagar senare kunde tillslag göras mot de två säljarna, en 21-åring och 43-åring, samt en 21-åring som uppfattades som den som försåg männen med drogerna och tog hand om pengarna.

Polis kunde då omhänderta knappt 180 gram heroin från säljarna samt från männens gemensamma bostad.

En har erkänt brott

Malmö tingsrätt menar att fynden och bevisningen från tillslaget gör att det är klarlagt att alla tre männen aktivt tagit del i hanteringen av heroinet.

Vidare anses det även bevisat att männen, som samtliga är utländska medborgare, haft kontakt med varandra innan de kom till Sverige och att 21-åringen som hanterat narkotikan hjälpt dem andra att komma till landet.

Den 43-årige mannen har också erkänt heroinförsäljningen medan de båda 21-åringarna har nekat till inblandning.

Ytterligare två dömda

Tingsrätten menar dock att bevisningen i form av bland annat vittnesuppgifter, fotografier och DNA gör att det står klart att samtliga män varit involverade i langningen.

Den stora mängd heroin som männen hanterat gör att Malmö tingsrätt dömer samtliga till tre års och nio månaders fängelse för grovt narkotikabrott. De döms dessutom till utvisning och förbjuds att återvända till Sverige inom 15 år.

Förutom säljarna döms även en 26-åring och en 23-åring till skyddstillsyn respektive skyddstillsyn med samhällstjänst för narkotikabrott, sedan de köpt heroin av männen.