Väktare dömd för våldtäkt

Uppdaterad 2019-08-28 | Publicerad 2014-05-09

”Han blev som ett djur”

Mannen och kvinnan träffades via kontaktsajten Badoo.

En 27-årig väktare döms till två års fängelse för våldtäkt och att betala ett högt skadestånd.

– Hans ögon blev svarta, som en demon. Från trevlig till galen, sa kvinnan i rätten.

Väktaren och kvinnan träffades via kontaktsajten Badoo i vintras. Mannen berättade att han hade jobbat som väktare på en ambassad. Även kvinnan hade tidigare jobbat som väktare. Därför valde hon att inte ta med sig sin hund som alltid följer henne.

– Jag litade på honom. Han vet vad som är rätt och fel. Jag kände mig trygg då jag åkte dit, har kvinnan sagt.

Men den sympatiske mannen bytte skepnad.

Efter några kyssar ville han att de skulle gå in i sovrummet. Kvinnan tyckte mannen blev "för på" och sa ifrån. Då gjorde han nya närmanden. Kvinnan blev rädd eftersom han inte lyssnade.

Klassiskt polisgrepp

När 27-åringen tog ett hårt grepp om hennes handleder kände hon mycket väl igen det. Ett klassiskt polisgrepp då hon låg på rygg och sedan på mage. Kvinnan försökte förgäves ta sig loss. Ju mer motstånd hon gjorde desto mer hårdhänt blev mannen.

– Han var som ett djur, det gick inte att få kontakt med honom.

Mannen utsatte henne för flera våldsamma och smärtsamma sexövergrepp. Samtidigt slog han kvinnan och drog henne i håret.

Smittad med klamydia

Kvinnan fick blåmärken och skador på kroppen, handlederna, nacken, huvudet samt i underlivet. Dessutom smittade mannen henne med klamydia.

Efteråt har kvinnan mått mycket dåligt, gått sjukskriven och fått stöd av en kurator.

– Jag drömmer mardrömmar och får panikkänslor.

Väktaren har uppgett att han träffat ett 60-tal kvinnor via Badoo under 1,5 år som han haft sex med. Han har hävdat att den aktuella kvinnan var med på att de skulle ha sex och att hon tog flera initiativ till det:

– Jag var inte hårdhänt överhuvudtaget. I värsta fall har hon fått risporna i underlivet av min nagel, det var inte min avsikt. Hon sa ingenting.

Tingsrätten finner kvinnans redogörelse mer trovärdig. Hon har på ett logiskt och sammanhängande sätt, utan motsägelser och överdrifter, berättat om övergreppen.

Väktaren döms mot sitt nekande till två års fängelse för våldtäkt och att betala 102 700 kronor i skadestånd.

Aftonbladet har sökt mannens försvarare.

Följ ämnen i artikeln