Anonymous hackade Ku Klux Klans Twitter

Uppdaterad 2014-11-25 | Publicerad 2014-11-18

Ku Klux Klan hotade demonstranter i amerikanska Ferguson.

Det gillades inte av nätgruppen Anonymous som hackade KKK:s Twitterkonton.

”Kriget har börjat”, skriver man över en bild som ska föreställa en hängd klanmedlem.

Lokalgruppen av KKK i amerikanska Missouri hotade förra veckan att använda dödligt våld för att försvara sina medlemmar från demonstranterna i Ferguson.

Den rasistiska gruppen har kallat demonstranterna ”terrorister som klätt ut sig till fredliga aktivister”, rapporterar flera internationella medier.

Ett cyberkrig

Utspelen fick gruppen Anonymous, som består av nätaktivister och hackare, att förklara cyberkrig mot KKK. Man kallar offensiven för #OpKKK.

Gruppen har tagit över två Twitterkonton som tillhör KKK och har bland annat spridit personuppgifter om dess medlemmar i Missouri

I fredags publicerade Anonymous en film för att förklara kriget inlett. I den deklarerar gruppen att man inte förklarat krig mot KKK på grund av vad de tror på:

”Vi attackerar er på grund av vad ni gjorde mot våra systrar och bröder vid protesterna i Ferguson den 12 november”.

Videon gjorde också klart att målet för kriget är att ta ner allt material som laddas upp för att stöda eller göra reklam för Ku Klux Klan, rapporterar Huffington Post.

Bild på 'hängd klanmedlem'

Under måndagen la Anonymous upp en bild på ett av de konton man ska ha tagit över. Bilden ska föreställa en person i vit KKK-dräkt, hängd i en snara. Till bilden skriver man:

”Ni skulle ha förväntat att vi kom. #OpKKK fortsätter att vara en succé. Frihet ska segra”.

Protesterna i Ferguson inleddes efter att Michael Brown skjutits till döds den 9 augusti i år. Polisen har anklagats för rasism och för att ha använt övervåld.

Guvernören i Missouri deklarerade inför måndagen undantagstillstånd i Ferguson, då en domstol skulle ge besked om polismannen som sköt Michael Brown ska åtalas eller inte. Tidigt på tisdagsmorgonen, svensk tid, hade det beskedet ännu inte kommit.