Fel man greps för hundrån i Blekinge

TT

Publicerad 2021-10-25

En kvinna i Sölvesborg blev rånad på sin bil och sina tre hundar i fredags och dessutom tillfälligt frihetsberövad av rånaren. Den man som suttit anhållen för dådet är inte längre misstänkt. Arkivbild.

Den kvinna som rånades och fördes bort av en man i Sölvesborg i fredags kväll var ett slumpvis utvalt offer, enligt åklagaren. Mannen som har suttit anhållen som misstänkt för dådet har släppts på fri fot sedan polis och åklagare kommit fram till att fel person gripits, rapporterar Blekinge Läns Tidning.

– Det är ett mycket ovanligt fall. Kvinnan har aldrig haft kontakt med mannen och hon valdes ut helt slumpmässigt, säger åklagare Lena-Marie Bergström till tidningen.

Kvinnan har berättat att mannen kom fram och pratade, men sedan plötsligt blev arg och slog ner henne. Kvinnan blev tillfälligt frihetsberövad av mannen, men lyckades sedan slå sig fri. Mannen körde sedan iväg med hennes bil, där hon hade sina tre hundar. Både hundarna och bilen hittades natten efter rånet och hundarna var oskadda. Händelsen rubriceras som människorov och rån.