Tishko Ahmed i hovrätten: ”Jag är halv”

Publicerad 2020-10-08

Tishko Ahmed, 23, fortsätter yrka på att han är oskyldig till mordet på Wilma Andersson, 17, i Uddevalla, rapporterar P4 Väst.

Det sa han i dag under den sista förhandlingsdagen i hovrätten.

– Tänk om allt gått som vi planerat. Hon var 73 och jag 78. Bonnien till min Clyde. Min tvillingsjäl, säger han.

Tishko Ahmed, 23, dömdes av tingsrätten till livstids fängelse för att ha mördat sin ex-flickvän Wilma Andersson, 17, i Uddevalla.

Han har genomgående hävdat att han är oskyldig och bör frikännas. Tingsrättsdomen överklagades och i dag inleddes den sista förhandlingsdagen i hovrätten.

Inför förhandlingen har Tishko Ahmed själv bett att få uttala sig i 20–30 minuter. Men önskemålet avslogs och han gavs ett par minuter och fortsatte insistera på att han är oskyldig.

– Jag är ingen mördare. Jag är ingen kvinnomisshandlare. Jag är ingen förtryckare. Sanningen är att de måste måla upp den bilden. De måste svartmåla mig, säger han enligt P4 Västs liverapportering från hovrättsförhandlingen.

Tishko Ahmed, 23, har bedömts skyldig till att ha mördat Wilma Andersson, 17, i Uddevalla.

”En yin utan yang”

Han säger ”Det finns inte en droppe blod på mina händer”.

– Hennes välfärd är min motivation sedan jag träffade henne. Tänk om allt gått som vi planerat. Hon var 73 och jag 78. Bonnien till min Clyde. Min tvillingssjäl. Ni har ingen aning om hur det känns att vara en halva av en hel. En yin utan yang, säger han enligt P4.

Tishko Ahmed menar att han hade kunnat bemöta utredningen och bevisen ”om de inte kortat ner hans anförande”.

– Det finns bara en rimlig förklaring. Det är inte jag. De bara gissar. Och de gissar fel, säger han.

Han är övertygad om att han kommer att bli frikänd.

– Vare sig om det är nu eller om 30 år. Det kommer vara vår tids största justitiemord. Jag fick aldrig ens göra ett lögndetektortest, säger han enligt P4.

Mördade Wilma i Uddevalla.

Åklagaren: ”Trams”

Tishko Ahmeds försvarare Beatrice Rämsell anklagade åklagarsidan för att ha låst sig vid en potentiell gärningsman.

– Vi vill att ni funderar över ytterligare en omständighet: kan det vara så att man låst sig vid en hypotes alltför tidigt i den här utredningen? Det pekade tidigt mot (pojkvännen) och han greps. Han greps omgående för mord. Vi menar att det redan här kan ha gått snett, säger advokat Beatrice Rämsell.

Åklagarsidan håller inte med och slår ner på påståendet.

– Det är trams. En anklagelse som inte får komma från en offentligt förordnad försvarare. Vi har sökt efter spår och vi har haft två misstänkta förutom (pojkvännen), säger åklagare Jim Westerberg, enligt P4.

Den 23 oktober presenterar hovrätten domen.

Följ ämnen i artikeln