Ökände bedragaren Vincent Carlsson gripen

Publicerad 2017-02-15

Vincent Carlsson, ökänd bedragare.

Sveriges värsta sol-och-vårare, Vincent Carlsson, 69, har gripits.

Polisen har jagat honom sedan i höstas och hittade honom av en tillfällighet:

– Det var under en poliskontroll där vi försökte stoppa en bil, säger Lisa Sannervik, presstalesperson för polisen region Mitt.

Det var i söndags som polisen gick ut med en efterlysning av den ökände sol-och-våraren Vincent Carlsson, 69. Han hade då varit anhållen i sin frånvaro misstänkt för ett stort antal bedrägerier som begåtts över hela landet och har jagats av polisen sedan i höstas.

Nu har han gripits.

Gömde sig i industriområde

I förmiddags hittades han av en tillfällighet under en poliskontroll.

– Vi försökte stoppa bilen. Efter att vi följt efter honom in i industriområdet och en kortare tids spaning fick vi syn på honom. Och det visade sig vara den man i 70-årsåldern som varit efterlyst, säger Lisa Sannervik, presstalesperson för polisen region Mitt.

Men hur kommer det sig att ni intresserade er just för den bilen?

– Ibland är det tillfälligheter som gör att man hittar folk och som gör att polisen skulle stoppa bilen för att kontrollera den, säger Sannersvik.

Uppger sig komma från Coop

Vincent Carlsson är känd för att framför allt ha lurat äldre kvinnor. Så sent som 2012 dömdes han av Attunda tingsrätt till fängelse i tre år och sex månader. Han fälldes på 16 åtalspunkter.

Carlsson utger sig för att komma från olika företag, till exempel Ica, Coop, olika banker eller datainspektionen. Enligt polisen lurar han därefter kvinnorna genom att påstå att det är något fel med deras betalkort eller att de har betalat för mycket när de var och handlade. För ”att ställa allting tillrätta igen” så lånar han deras bankkort och kod – och tömmer deras konton på pengar.

– Det är ett stort antal bedrägerier. Det som sker nu är att det så fort som möjligt kommer att hållas förhör och där kommer han att delges misstanke, säger Lisa Sannervik.

Lurade äldre kvinnor – får
fängelsestraff

Följ ämnen i artikeln