Homosexuellt pingvinpar kidnappade unge – från föräldrar

Publicerad 2018-09-26

Två hanpingviner, som är ett par, såg en unge som såg övergiven ut – och tog chansen att göra den till sin egen.

En liten pingvinunge blev omhändertagen av två nya "pappor" på Odense Zoo i Danmark, skriver radio- och tv-bolaget DR. Mamman var inte på plats och den aningen virriga pappan försummade sina faderliga uppgifter när de två hanpingvinerna, som är ett par, kom till undsättning.

– De kanske trodde att ungen var övergiven och tänkte "stackare, vi tar honom"; säger djurskötaren Sandie Hedegård Munck till DR.

De två manliga pingvinerna slog till när det andra paret tittade bort.

Det är oklart om det hela rörde sig om en kidnappning eller räddning. Men pingvinungen ska ha varit säker och mått bra under sina nya föräldrars vingar, medan de riktiga föräldrarna ryckte på axlarna.

– Jag trodde att föräldrarna skulle komma och kräva tillbaka sin unge. Men hanen drev runt som om han aldrig haft ett barn, och honan verkade bara söka lite, säger Sandie Hedegård Munck.

Hon tog saken i egna händer och förde ungen tillbaka till sina riktiga föräldrar och ett bråk utbröt mellan de två pingvinparen. För att lugna ner stämningen gav hon ett pingvinägg till männen istället som de kan passa, skriver djurparken på sin Facebooksida.

Odense Zoo

Följ ämnen i artikeln