Liverapportering om coronautvecklingen i Västerbotten

Uppdaterad 2020-04-08 | Publicerad 2020-03-16

Följ de senaste nyheterna om corona i Västerbotten här.

Ställ frågor eller tipsa i chatten, som i första hand uppdateras dagtid.

Har du tips eller vill ställa frågor om utvecklingen av coronaläget i Västerbotten? Eller vill du bara dela med dig av din situation. Hör av dig till oss!

Här får du också de senaste lokala nyheterna om corona.

  • Fastnålat inlägg
    8 april 2020
    Olivia Svenson

    Nu är liverapporteringen från Västerbotten slut för i dag och den tar dessutom en paus över påskhelgen. 

    Här kan ni följa vår dygnet runt-rapportering så länge, för både Sverige och resten av världen. 

Denna chatt är stängd.

  • 8 april 2020

    HejFolkhälsomyndigheten fokuserar på Stockholm. Det är förståeligt men de borde nämna problemet i ex. Skellefteås relativt höga medelålder och att jag misstänker att många här uppe reser i påsk ändå. Ex. Umeå har relativt låg medelålder och kanske då klarar sig bättre. Vad tror ni?

    Anton
  • 8 april 2020

    Hur vet jag vilka resor som räknas som nödvändiga eller inte nödvändiga?

    Lena S

    ​Hej, Lena. framförallt tänker man nog på semesterresor och besöksresor som väl sällan kan sägas vara av nödvändig art. Även om man gärna vill resa just nu får man helt enkelt tänka på andra. Och stanna hemma. 

    Olivia Svenson
  • 8 april 2020

    Hej, Vi tänkte åka upp till våran fjällstugan med familjen i påsk, vi tänker inte åka runt utan hålla oss själva i stugan. Vi är 2 vuxna och 2 barn. Är det okej att åka då? Vi kommer ju inte träffa mer folk än vad vi hade träffat om vi var hemma. Vi bor i Skellefteå.

    Lena S

    Hej Lena S, jag upprepar det jag skrivit många gånger: Det är verkligen viktigt att inte göra några onödiga resor i påsk, för att hindra smittspridningen i landet. Det är lätt att säga att man ska hålla sig för sig själv, men vad händer om man behöver akut vård? Om man måste handla något? Och så vidare. Om man stannar hemma så riskerar man inte att sprida smittan till andra regioner och heller inte att behöva belasta sjukvården på något sätt i andra regioner. 

    Olivia Svenson
  • Olivia Svenson
    8 april 2020

    Babben Larsson ställer in stora delar av sin kommande turné "Här kommer Babben Larsson, tjolahopp", med anledning av coronaviruset. Detta påverkar också föreställningen i Umeå 12 november. 

    "Jag lovar att när den här krisen är över kommer jag och showar järnet för er! Den som väntar på nåt gott..." säger Babben Larsson i ett pressmeddelande.