Pensionär brutalt nedslagen vid ”Kärleksudden” – ännu i koma

Av: Karl Enn Henricsson

Publicerad:
Uppdaterad:

I slutet av februari hittades en äldre kvinna mycket svårt skadad vid “Kärleksudden” i Sollentuna. Kvinnan har ännu inte vaknat efter överfallet. En yngre man sitter häktad misstänkt för mordförsök.

Han ska vara helt obekant med offret, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Gärningen beskrivs som “udda”.

På tisdagseftermiddagen den 26 februari larmades SOS om ett eventuellt drunkningstillbud vid Norrviken i Sollentuna – även känd som “Kärleksudden”.

Någon nödställd i vattnet hittades inte men däremot låg en äldre kvinna på stranden. Hon hade en kraftig skallskada och var medvetslös, enligt uppgifter till Aftonbladet.

I början av april greps en man misstänkt för brottet. Men han släpptes omgående och har därefter helt avförts från utredningen.

Istället riktades misstankarna mot en nu 20-årig man. Sedan slutet av maj har han suttit häktad misstänkt för mordförsök.

Advokaten: Drog polisens intresse till sig

Offret ska ha varit helt okänd för den misstänkte gärningsmannen. Och den äldre kvinnan ska fortfarande inte ha vaknat efter överfallet, enligt uppgifter till Aftonbladet.

– Min klient förnekar brott, och bestrider att han på något sätt har varit inblandad i den gärning som målsäganden har utsatts för. Däremot har han själv efteråt uppträtt på ett sätt som gjort att polisen har behövt ställa vissa frågor till honom. De frågeställningarna har besvarats och han har lämnat adekvata svar, säger advokat Mikael Westerlund.

Hur har din klient uppträtt?

– Han har själv dragit polisens intresse till sig, vilket gjorde att polisen blev intresserad av honom. Men jag vill inte gå in på detaljer.

”Hjärnspöken” och ”tvångstankar”

20-åringen genomgick nyligen en så kallad liten sinnesundersökning. Resultatet visade att han kan ha haft en allvarlig psykisk störning vid tiden för gärningen. “Med tanke på gärningens allvarliga och udda natur rekommenderas en rättspsykiatrisk undersökning för att avgöra eventuell förekomst av allvarlig psykisk störning hos NN”, finns att läsa i dokumenten.

Mannen har för frivården berättat om “hjärnspöken” och “tvångstankar” – att han “ena dagen kan vara en person och dagen efter en annan”. Vidare berättade han att han inte brukar prata om tvångstankarna men då han väl har gjort det har han “endast berättat en liten del för att det inte ska verka så allvarligt”.

Han är tidigare dömd för mindre allvarlig brottslighet.

Åklagare Ewa Tvengström är förtegen om utredningen.

– Det är en pågående förundersökning och jag har ingenting att säga om den.


PODD: Aftonbladet Daily om Deepfake – porr, politik och fejkade nyheter

Aftonbladet Daily pratar om nätfenomenet Deepfakes, och funderar om de övertygande videoförfalskningarna kan bli ett reellt hot mot valet i USA 2020. Gäst i podden är Computer Swedens chefredaktör Marcus Jerräng
 Lyssna:  iTunes (iPhone)  Acast  Spotify

Lyssna på podden genom att
⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publicerad:

LÄS VIDARE