Orangutang överlevde 74 skott – ungen dog

Av: Eneida Berisha

Publicerad:
Uppdaterad:

En 30-årig orangutang återhämtar sig på indonesiskt sjukhus efter att ha blivit skjuten med ett luftgevär – 74 gånger. Hon hittades tillsammans med sin unge, som inte klarade sig.

Den 30-åriga orangutangen hittades svårt skadad i provinsen Aceh i Indonesien. Honan och hennes unge låg under ett fruktträd i en av bybornas plantager och hittades av lokala myndigheter, skriver Daily Mail.

Strax efter att myndigheterna tipsades om de skadade djuren omhändertogs de omedelbart, men barnet avled senare på grund av undernäring. Nu utreds händelsen.

– Orangutangerna närmade sig bybons plantage och upplevdes som ett hot, varpå ägaren försökte avvisa djuren, säger Sapto Aji Prabowo, företrädare för lokala naturvårdsmyndigheten till AFP.

1 av 5 | Foto: AP.

”Hoppet växer”

Men efter en veckas vård på sjukhus börjar orangutangen, som fått namnet ”Hope”, äntligen att återhämta sig.

– Hoppet växer, hon har börjat äta igen, säger Prabowo till AFP.

Orangutanger är en hotad art och ska tidigare ha utsatts för attacker utförda av arbetare och bybor. Även kidnappningar förekommer, där djuret tas till fånga för att säljas vidare som husdjur.

– Vi kommer att undersöka om detta var en olyckshändelse eller om det ligger någon maffiaorganisation bakom dådet, säger utredarna till AFP.

Publicerad:

LÄS VIDARE