God morgon! Det här hände medan du sov

Publicerad 2019-03-07

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Besked efter avslöjandet: ”Kommer betala tillbaka”

Riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl (L) har hyrt en övernattningslägenhet av sin make för 13 000 kronor i månaden, trots att avgiften låg på 2 500 kronor.
Sammanlagt har hon under sex års tid plockat ut 463 000 kronor i bidrag från skattebetalarna för bostaden.
Nu säger hon till Aftonbladet att hon kommer betala tillbaka mellanskillnaden.

Läs hela artikeln

Nigerianska oppositionen får granska valet

Oppositionen i Nigeria får tillåtelse att gå igenom dokumentation av hur röstandet gick till vid landets parlamentsval för snart två veckor sedan.
Oppositionskandidaten Atiku Abubakar och hans parti PDP hävdar att den sittande presidenten Muhammadu Buhari vann med hjälp av fusk och avfärdar det officiella resultatet. Bland annat pekar de på att valdeltagandet var högre i våldshärjade delstater i nordöstra Nigeria än i andra där det var mer lugnt.

Läs hela artikeln

Brand i Borlänge – två gripna för mordbrand

En person har förts till sjukhus med rökskador i samband med en brand i en flerfamiljsfastighet i Borlänge. Två personer har gripits misstänkta för grov mordbrand, rapporterar lokala medier.

Läs hela artikeln

Mobbningsanklagelser, krismöten och avhopp

Melodifestivalen skulle räddas – kosta vad det kosta vill.
Nu får produktionspersonalen betala priset: med krismöten, anklagelser om mobbning och en erfaren tv-medarbetare som hoppade av mitt under turnén.
”Hur mycket kan man gråta” skriver han i ett mejl som Nöjesbladet tagit del av.
När Sarah Dawn Finer, Kodjo Akolor, Marika Carlsson och Eric Saade på lördag leder finalen vill de att det är hela Sveriges fest – men hur de ska få ordning på sin egen arbetsmiljö vet ännu inte SVT.
– Vi måste utreda vidare, säger programchefen Thomas Hall.

Läs hela artikeln

Pichlers förbud för VM-hoppen

De svenska stjärnorna får inte njuta av VM-festen utanför stadion eller träffa sina familjer. Det har Wolfgang Pichler satt stopp för.
– Vi måste isolera dem. De ska stanna i sina hus eller vara här på stadion, säger förbundskaptenen till Sportbladet inför premiären.

Läs hela artikeln

Ryter ifrån: ”De leker med människors liv”

Micke Hammarsten kom körande med sin bärgningsbil när han upptäckte att vägen var full av stora grenar. Plötsligt hörde han hur det smällde till i bilen. Flera barn kastade stora pinnar på bilarna.
– De leker med andra människors liv, säger han.

Läs hela artikeln

”Vem ’brunsmetar’ moderaterna nu?”

ANDERS LINDBERG: ”Kampanjen borde inte ha kommit som en överraskning. Sedan flera år har Viktor Orbán använt George Soros som slagträ mot demokratiska krafter i ungersk inrikespolitik och kampanjerna spelar på traditionella antisemitiska myter om att judar styr världen i det fördolda. Att Moderaterna nu tröttnat är välkommet, även om det tog nästan ett decennium.”

Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!

Följ ämnen i artikeln