Aftonbladet kan vinna flera tunga priser

Nomineringsregn över Aftonbladet i Årets Dagstidning!

Publicerad 2022-02-14

När nomineringarna till det prestigefulla priset Årets Dagstidning presenterades på måndagen stod det klart att Aftonbladet kan vinna hela fem kategorier.

En av dem är biträdande redaktionschefen Hanna Olsson Berg, som nomineras till Årets Medieledare.

– Jag känner mig hedrad och väldigt stolt över allt fantastiskt jobb vi gjort tillsammans, säger hon.

Aftonbladets biträdande redaktionschef Hanna Olsson Berg nomineras till Årets Medieledare

Årets Dagstidning arrangeras av branschorganisationen Tidningsutgivarna och delar varje år ut en rad priser. I år kan Aftonbladet vinna hela fem kategorier.

 

Aftonbladets biträdande redaktionschef Hanna Olsson Berg nomineras till Årets Medieledare, med motiveringen:

Hon är den tydliga ledaren på redaktionsgolvet som lotsat Aftonbladets medarbetare genom en tuff pandemi med entusiasm, värme och en ständig blick framåt: Hanna Olsson.

 

Även Aftonbladets uppmärksammade reportageserie ”Vintersaga” kan vinna, i kategorin Årets Bildjournalistik. Bakom bilderna och tv-inslagen står bildjournalisten Magnus Wennman.

Aftonbladets bildjournalist Magnus Wennman.

Med en spännande idé och ett helt eget bildspråk fångar ”En vintersaga” stämningen i Sverige. De tar oss från mörker till ljus och ger det stora vemodet en ny dimension.

Dessutom har tidningen tre ytterligare vinstchanser:

  • Aftonbladet Daily (Årets Ljudjournalistik). Motivering: Från den tidiga starten har Aftonbladet Daily etablerat en stor daglig lyssnarskara och visat på vikten av att publicister kliver in och tar plats i poddflödet. Ett lekfullt sällskap om det som hänt, varje dag.
  • Aftonbladet, Wellobe (Årets Affär & Innovation) Motivering: För att med mod och full kraft, i takt med tiden, framgångsrikt ompositionerat ett redan väletablerat koncept.
  • Aftonbladet Plus, 4 miljoner läsare (Årets Kampanj). Motivering: För att ha skapat stor kortsiktig effekt med hjälp av en traditionell kampanj som utnyttjat genomslaget i mediehuset samtliga kanaler.

Årets vinnare presenteras på Berns i Stockholm den 31 mars. Här kan du se alla nominerade.

En Vintersaga är nominerad i kategorin ”Årets Bildjournalistik”