Kriget stoppade inte kärleken i Kiev

Publicerad 2022-03-07

En soldat höll en hjälm över huvudet på bruden, som en bröllopstiara.

För en kort stund kunde krig och konflikt läggas åt sidan i Ukrainas huvudstad Kiev.

Hjälm byttes mot brudslöja och vapen byttes mot blombuketter när militärerna Lesia Ivashchenko och Valerii Fylymonov bjöd in till bröllop.

Stadens borgmästare Vitali Klitschko var en av gästerna som fick bevittna brudparets krigskyss.

Följ ämnen
Ukraina

Kriget i Ukraina stoppade inte kärleken från att flöda i landets huvudstad Kiev under söndagen. Samtidigt som de ryska trupperna omringade staden passade de ukrainska militärerna Lesia Ivashchenko och Valerii Fylymonov på att föreviga sin kärlek inför media och soldater.

Paret är båda medlemmar i landets territoriella försvarsstyrka. Tillsammans med andra soldater befann de sig under söndagen vid en kontrollstation i Kiev. Soldaternas insatser i den pågående konflikten kunde för en stund läggas åt sidan efter att Lesia Ivashchenko och Valerii Fylymonov bestämt sig för att anordna ett bröllop.

Bytte vapen mot blombukett

Lesia Ivashchenkos hjälm byttes ut mot en brudslöja. Vapnet i hennes hand byttes ut mot en blombukett. Soldater kastade rosblad över brudparet som tillsammans gick fram till den tillförordnade prästen för att byta löften inför åskådarna. En av soldaterna spelade musik på en kobza under ceremonin.

Efter en förkunnande kyss och några fällda tårar som fångades på bild av fotograferna på plats fick det nygifta paret ta emot applåder, blommor och presenter från gästerna.

Kievs borgmästare Vitali Klitschko var på plats under bröllopet för att bevittna tillställningen. Iklädd skyddsväst gratulerade han Lesia Ivashchenko och Valerii Fylymonov med en bukett blommor.

Oroligheterna runt Kiev fortsätter

Under dagen har konflikterna utanför Ukrainas huvudstad fortsatt. Bland annat ska tre civila ha dött efter att ryska styrkor beskjutit en bro i staden Iprin som ligger i utkanten av Kiev.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj meddelade att den lokala flygplatsen i staden Vinnytsia, sydväst om Kiev har totalförstörts efter ryska attacker.

Enligt CNN ber orådet Bucha i norra Kiev om brådskande hjälp efter intensiva beskjutningar från rysk militär. Enligt lokala myndigheter står området utan el, värme och internet.