Aftonbladet slår rekord i mobilen

”Frukten av ett hårt arbete på flera fronter”

Av: Eric Rosén

Publicerad:
Uppdaterad:

Aftonbladet är redan Sveriges överlägset största dagstidning. Och nu slås ännu ett nytt rekord – i mobilen.

– Det är frukten av ett hårt arbete på flera fronter. Vi har lagt mycket kraft på att våra appar ska bli bättre och snabbare, säger Lena K Samuelsson, publisher för Aftonbladet.

1 av 2 | Foto: ANDREAS BARDELL

Fler än någonsin läser Aftonbladet i mobilen varje dag. Det visar nya siffror från mätinstitutet Orvesto, när statistiken för mars nu offentliggörs. Ännu en gång slår Aftonbladet rekord.

– Det är frukten av ett hårt arbete på flera fronter. Vi har lagt mycket kraft på att våra appar ska bli bättre och snabbare, säger Lena K Samuelsson, publisher för Aftonbladet, och fortsätter:

– I grunden är det alltid vår journalistik som ligger bakom alla framgångar. Och helt centralt för att vi ska vara det självklara valet varje dag är vår fantastiska breaking-desk, som ser till att vi alltid har en snabb, bra och angelägen nyhetsuppdatering. Dessutom vet våra läsare att vi gör journalistik som verkligen påverkar. Maktens kvitton är ett sådant exempel, en granskning som inte gått någon förbi och som dessutom just vunnit pris på Årets dagstidning.

Gapet till konkurrenterna i digital räckvidd är mycket stort. Aftonbladet når i dag nära en miljon (937 000) fler läsare varje dag än Expressen, GT och Kvällsposten gör tillsammans.

Totalräckvidden för Aftonbladet är fortfarande oöverträffad med en räckvidd på 3 927 000 läsare varje dag. Den senaste tiden har en av de stora utmaningarna varit att leverera snabb, bra och korrekt journalistik kring världshändelser som Notre Dame-branden och terrordåden i Sri Lanka och Christchurch.

– Det är otroligt viktigt att vi fortsätter vara först med stora världsnyheter. Men framför allt att vi håller vår journalistiska linje och etiska kompass i terrorbevakningar, säger Aftonbladets redaktionschef Michael Poromaa.

Publicerad: