Återvinnings-häcklarna fick röja upp efter kylskåps-skämtet

Av: Felix Blom

Publicerad:
Uppdaterad:

”Kom igen och återvinn!” ropar de bägge männen in i kameran innan de hivar ner ett kylskåp för den steniga slänten i spanska Almeria.

Då vet de dock inte att de inom kort kommer få sätta skratten i halsen.

Och få släpa upp det tunga skåpet samma väg tillbaka.

De bägge männen tog sin vita skåpbil upp i bergen utanför Almeria, i södra Spanien i slutet av juli. I lasten har de ett vitt, kombinerat kyl- och frysskåp.

Väl uppe i bergen stannar de till vid en solbränd slänt, hivar upp den vita kolossen på vägräcket i galvaniserad plåt, ler in i kameran som filmar det hela och ropar att de ska återvinna innan en lätt knuff skickar det tunga kylskåpet på en studsande färd nedför slänten. Allt ackompanjerat at de båda vännernas skratt och hejarop.

Filmen sprids som en löpeld på sociala medier och ses av många. Fler än de båda vännerna hade velat.

”El tonto del año”

Efter ett par dagar ser Guardia Civil, som är är Spaniens äldsta rikstäckande polismyndighet, filmen som visar kylskåps-tilltaget i bergen. Killarna kallas ”el tonto del año”, årets jubelidioter, av sina landsmän på internet och uppmärksamheten blir stor. Mannen som ler in i kameran och hivar iväg kylskåpet är snabbt identifierad och lagförd - med råge.

Guardia Civil är precis som de båda vännerna i den vita skåpbilen duktiga på att göra videos för sociala medier. Som straff tvingar de därför de bägge männen att klättra ner för slänten och hämta upp kylskåpet de kastat. Samtidigt som de filmas till Guardia Civils sociala medier.

1 av 4

En halv miljon kronor i böter

Utöver samhällstjänsten att plocka upp sitt slängda kylskåp ur slänten blir männen, enligt Guardia Civils twitter, tvungna att betala 485 000 kronor i böter för nedskräpningen. Efter att kylskåpet har återvunnits korrekt och boten betalats så avslutar Guardia Civil utredningen. Dock ska det visa sig att kylskåpet inte var det första som de bägge vännerna kastat i bergen och filmat.

Inte första gången

En annan video, föreställande samme man som knuffar ner kylskåpet, börjar plötsligt cirkulera på sociala medier. Den nya videon visar hur han vid en liknande slänt, tidigare i våras, slänger ut en tvättmaskin med samma glada tillrop och skratt. Guardia Civil är inte sena på att agera och öppnar upp en ytterligare utredning för att lagföra mannen.

En utredning som fortfarande pågår.

Publicerad:

LÄS VIDARE