Rusning efter plastskydd till butikskassorna

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
En plexiglasskiva i kassan skyddar både personal och kunder i butiken.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
En plexiglasskiva i kassan skyddar både personal och kunder i butiken.

NYHETER

Det är svårt att hålla två meters avstånd när man ska betala. För att skydda sin personal mot droppsmitta väljer allt fler butiker att sätta upp plastskydd vid kassorna.

Willys är en av de kedjor som satt upp skydd för personalen. I början av förra veckan beslutade man att sätta upp plastskydd i kassorna i alla sina butiker. Nu är de på plats i runt 200 butiker och de sista kommer att få sina de närmaste dagarna, berättar kommunikationschefen Johanna Eurén.

– Vi fick signaler om att många av våra medarbetare var oroliga i betalningssituationen och såg att det här var en lösning man använt i Danmark.

Gensvaret har varit positivt, inte bara från personalen.

– Det jag är mest överraskad över är att vi fått så otroligt mycket positiv respons från kunderna, men det är såklart en åtgärd till skydd för dem med.

Ett företag som märkt av den ökande efterfrågan på plastskydd är Arla Plast i Borensberg som på bara ett par veckor sålt 150 000 kvadratmeter barriärprodukter – tunna plastskivor som kan användas till skyddsvisir eller skärmar till skydd för butikspersonal.

Arla Plast, vars kunder i vanliga fall till stor del finns inom fordonsindustrin, har snabbt ställt om. Just nu går produktionen för högtryck och beställningar och nya kunder från hela Europa trillar in.

– Vi har ställt om och flyttat personal i produktionen. Nu fokuserar vi nästan helt på barriärprodukter. Det är samhällsnyttigt och vi kan hålla i gång företaget på ett bra sätt, säger vd Henrik Håkansson.

Publicerad:

LÄS VIDARE