Trumps ex-läkare om uppbrottet: ”Skrämd”

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Donald Trumps tidigare läkare Harold Bornstein avslöjade i media i februari i fjol att presidenten åt medicin mot håravfall.

Två dagar senare hämtade tre män Trumps journal på hans kontor.

– Det skapade mycket kaos, säger läkaren i en färsk intervju med NBC.

Harold Bornstein beskriver upplevelsen som en ”räd”, rapporterar NBC News.

Donald Trumps personliga livvakt Keith Schiller, advokaten Alan Garten och en tredje man stormade oannonserade in på läkarens mottagning i New York den 3 februari 2017.

Bornstein – som efter över 35 år som Trumps läkare trodde sig ha en chans att jobba vidare i Vita huset för den då nytillträdde presidenten – talar nu ut om händelsen.

I en exklusiv intervju med NBC News förklarar 70-åringen att han kände sig ”våldtagen, skrämd och ledsen” när de tre männen kom för att hämta Trumps patientjournal.

– De måste ha varit här i 25–30 minuter, säger han till tv-kanalen.

Två dagar innan ”räden” hade Bornstein sagt i en intervju med New York Times att han i flera år skrivit ut propecia mot Trumps manliga håravfall. Doktorn avslöjade även att Trump åt medicin mot hudsjukdomen rosacea och högt kolesterol.

1 av 2
Dr. Harold Bornstein

”Jag förstod inte”

De personliga uppgifterna i New York Times-artikeln blev droppen för Donald Trump – som avslutade samarbetet med läkaren.

Ett drygt år senare har Harold Bornstein fortfarande svårt att greppa att han tvingades bryta med Trump.

– Jag förstod inte varför det gjordes en så stor grej av en medicin för att öka hårväxten. Det var inte heller ett etikbrott att berätta om att någon tar propecia. Vad är problemet med det? säger han till NBC News.

Sanders: ”Inte min uppfattning”

Pressekreterare Sarah Sanders kommenterar incidenten på tisdagens pressträff i Vita huset.

– Det är ett normalt förfarande för en ny president. Vita husets medicinska avdelning tog över presidentens patientuppgifter, säger hon.

NBC-reportern Hallie Jackson frågar om det var att betrakta som ett tillslag.

– Nej, det är inte min uppfattning, säger Sarah Sanders.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN