Trump utbuad i debatten i natt

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4

MILWAUKEE. Trots att han blev utbuad för att han var nedlåtande mot John Kasich och fräste att ”varför får hon avbryta alla hela tiden?” om Carly Fiorina tyckte många att Donald Trump stod för sitt bästa debattframträdande på flera månader i Milwaukee i natt.

– Ja, jag vill ju inte skryta, men folk tyckte att jag briljerade, säger han själv till Fox Business.

Trots att de åtta kandidaterna fick betydligt snällare frågor än vid tidigare sammandrabbningar blev nattens republikanska primärvalsdebatt i Milwaukee tidvis påfallande hetsig och eldfängd.

Ohio-guvernören John Kasich, Kentycky-senatorn Paul Rand, Texas-diton Ted Cruz och förre Florida-guvernören Jeb Bush var alla betydligt mer aggressiva än senast och gav sig med påtaglig iver in i svavelosande ordväxlingar om exempelvis skatter, utrikespolitik och illegal invandring – givetvis medvetna om att de sladdar i opinionsmätningarna och måste profilera sig på något vis.

Även Marco Rubio, den unge Florida-senatorn som övertagit rollen som partietablissemangets främste favorit, gick på offensiven och hade en lyckad kväll.

Men att döma av de första väljarundersökningarna i natt hette vinnaren Donald Trump.

Visserligen blev den yvige miljardären utbuad av publiken i Milwaukee Theatre ett par gånger.

Åhörarna tyckte till exempel inte om att han under ett infekterat replikskifte om huruvida man kan deportera elva miljoner papperslösa eller inte, plötsligt slog fast att han skapat enormt framgångsrika företag och tjänat miljarder ”så jag behöver inte lyssna på den här mannen”.

Inte heller var det populärt när ”The Donald” blev irriterad på Carly Fiorina och undrade ”varför hon får avbryta alla hela tiden”.

Men många kommentatorer i amerikansk media konstaterade under natten att Trump var betydligt mer närvarande och energisk än i Colorado för två veckor sedan och därför stod för sitt bästa framträdanden sedan ”debuten” i Cleveland i augusti.

Det verkar de amerikanska tv-tittarna hålla med om. I de första mätningarna utfärdade direkt efter debatten gav de honom segern i den fjärde ronden.

Och för egen del är fastighetsmagnaten förstås förvissad om att han gjorde succé.

– Det var en väldigt bra kväll, jag hade roligt där uppe, säger han till arrangerande Fox Business.

– Och ja, jag vill ju inte skryta, men människor som såg debatten tycker att jag briljerade.

Carly Fiorina gjorde ett något blekare intryck och Ben Carson hade en riktigt dålig kväll. Långa stunder försvann han helt ur debatten och stod mest och verkade fundera på annat.

Publicerad: