Kritiserade krogar får godkänt av kommunen

Uppdaterad 2020-04-28 | Publicerad 2020-04-27

Kritiserade krogar får godkänt av kommunen.

Sex Uppsalarestauranger riskerades att stängas av Uppsala kommun på grund av stora trängsel-problem.

Efter att ha genomfört ytterligare tillsynsärenden under helgen får nu samtliga restauranger godkänt av kommunen.

Sex restauranger riskerade att stängas på grund av trängsel-problem efter Miljökontorets inspektioner, vilket Aftonbladet tidigare har rapporterat om.

Under helgen har Uppsala kommun gjort ytterligare 62 tillsynsbesök för att se till att trängselreglerna efterföljs, och de nya kontrollerna visade att de krogar som tidigare hotats av stängning nu har vidtagit nödvändiga åtgärder.

– Det är glädjande att de företag som tidigare haft brister nu har vidtagit åtgärder. Kommande tillsyn får visa om åtgärderna följs i det långa loppet, säger Tobias Johansson, avdelningschef för livsmedelskontroll på miljöförvaltningen.

Valborg särskilt prioriterat

Enligt Miljöförvaltningen sköter sig de flesta krogar och restauranger, men Uppsala kommun kommer ändå att fortsätta med oannonserade tillsynsbesök under framförallt Valborg och den efterföljande helgen.

– Arbetet måste dock fortsätta, inte minst eftersom besöken även har en preventiv effekt. Och förhållandena kan förändras snabbt beroende på väder, tidpunkt och det faktum att gäster glömmer bort att hålla avstånd, säger Tobias Johansson.

Följ ämnen i artikeln